Eesti ananass e.marineeritud kõrvits
Marineeritud kõrvits on üks ebatavalisi ja soolased suupisted, mis on meie riigis laialdaselt levinud, ja on olemas piduroana igal jõululaual. Meile nii omane ja tuntud, aga näiteks meie suur naaberriik Venema, pole eriti kuulnudki sellisest hoidisest, kuid need kes on proovinud, kiidab ja peab seda suurepäraseks ja põnevaks vürtsikaks hoidiseks.Niiet meil tasub uhkust tunda sellise hoidise üle :)
Retsept
1 kg- Kõrvitsatükke
500 ml vett
8 tk.- nelki
1 tk- kaneelikoor
6 tk -vürtsi
suhkrut - 1,5 tassi(300-400 gr)
kaneeli - 1 pulk
30% äädikat - 3-4 supilusikatäit
1 tähtaniis (kui soovid)
Valmistamine samm-sammult:
Puhasta kõrvits seemnetest.
Lõika kõrvits 2 cm paksusteks kuubikuteks.
Valmista marinaad sooja veega segatud suhkru ja äädikaga.
Vala marinaad kõrvitsatele ja jäta ööseks seisma (nii jääb kõrvits krõmps, ega lähe keetes lödiks)
Tee väike marlikott ja panna kõik vürtsid sinna sisse.
Pane kõrvits koos vürtside marinaadiga tulele.
Lase keeda mitte rohkem kui 10 minutit suurel tulel seejärel keera kuumust maha
Keeda aegajalt segades seni, kuni kõrvits hakkab klaasjaks muutuma.
Eemaldage kott vürtsidega
Seejärel pane kõrvitsadkuumalt purkidesse, igasse purki pista ka 1 nelgitera, kaaneta
Tõsta pimedasse.
Järgmisel päeval, kõrvitsamarinaad valmis.
PS!Sa võid ise parandada seda retsepti, lisades vürtse oma maitse järgi, ärge kartke eksperimenteerida.
0 comments
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.