No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

PÕDRAKANEP on imeline haiguste ravija

by - esmaspäev, juuni 25, 2018


Samas õrn ja jõuline põdrakanep kaunistab Eestimaa suvist maastikku oma kauni ilusa roosa õitevärviga.
Ahtalehist põdrakanepit on rahvasuus nimetatud paljude nimedega: karukanep, kõrvelill, metssirel, nõmmeroos, palanulill, põdrakapsas, pöördpaju, rebashanna, tulipiits.
Droogina on ahtalehine põdrakanep raviannustes ohutu ja tema toime on tõestatud prostata hüperplaasia (eesnäärme suurenemine) I ja II staadiumis. Droogil on põletiku-, kasvaja- ja mikroobidevastane toime. Taime osi tarvitatakse ka seedehäirete, maopõletiku ja haavandtõve korral.

Kui kevadeti metsa minna, tasub kindlasti korjata põdrakanepi võrseid, mis maitsevad sama hästi või veel pareminigi kui spargel ning mis mõjuvad tõelise energiapommina. Pealegi on tegemist loodusliku Viagraga. Kõige paremad on esimesed, umbes 20-sentimeetrised võrsed, mis meenutavad väikeseid palmikesi ja mille lehed on veel pisut lillaka varjundiga.

Vanasti peeti põdrakanepit 99 haiguse ravijaks ning taime farmakoloogilised uurimised ja katsetused näidanud, et põdrakanepil ongi kasvajarakkude vohamist taandav, rahustav ja krambivastane toime.

Põdrakanepi ürdist (lehed, õied, õiepungad, õisikuvars) toodetakse juba ka vastavat preparaati – kanerooli. See on negatiivsete kõrvalmõjudeta ravim, mis sisaldab ka rohkesti mikroelemente ja tanniini.

Rahvameditsiinis hinnatakse põdrakanepi teed kui peavalu äravõtjat, rahustajat ja astmavastast vahendit. Ta korrastab seedekulgla ainevahetust, seetõttu on teda kasutatud kaksteistsõrmiku haavandi ja soolepõletike puhul. Põdrakanepit on märgitud ka vähi- ja viljatusevastase ravimina ning aitab meestel potentsi tõsta.

Põdrakanepi teel on rahustav valuvaigistav ja krampe peletav toime, see ravib unetust ja peavalu. Oma toimelt meenutab palderjani. Angiini, silma- või nahapõletiku puhul ning furunkulite ja haavandite korral aitavad loputused ja mähised teega. Sellega on saadud häid tulemusi isegi kasvajate, naha- ja lümfisõlmede tuberkuloosi ravimisel ning mao-, soolte- ja maksahaiguste, samuti kehvveresuse korral. Häid tulemusi on saadud kõhulahtisuse puhul ning vereringe haiguste korral. Nii on tast abi aeglase vereringe, peavalude korral.

Ravitee põdrakanepiga

Ravimiseks kasutatakse peamiselt lehti ja õisi. Korjatakse ürdina (õied, lehed ja varre ülemine ots ilma kaunadeta) päikeselise ilmaga, õitsemise alguses ja kuivatatakse spetsiaalses kuivatis või tuuletõmbuses varjulises kohas.

Põdrakanepi tee valmistatakse järgmiselt: 2 spl peenestatud ürti 200 g keeva vee kohta, lastakse tõmmata 1 tund, kurnatakse. Võetakse päeva jooksul, soovitavalt 20 min enne sööki.

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate