No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Tikri-apelsinimoos valge šokolaadiga

by - teisipäev, juuli 30, 2019



Tikrid oma hapuka ja magusa maitse kooslusega annavad hoidistele küllusliku maitse ja kui sinna lisada erinevaid nüansse saab kokkuvõttes oivalise moosi. Nii juhtus ka minu katsetusega.
Mulle tikri kestad ja seemned eriti ei maitse moosi sees, nii et selles moosis neid kumbagi ei leia. Muidugi on selle moosiga veidi rohkem jändamist, kui tavalise moosiga aga asi tasub seda ära.
Lisasin valge šokolaadi, mis annab moosile mõnusa pehme kreemise maitse.


Koostis
1 kg küpseid tikreid ( tooremad marjad*)
0.5 kg moosisuhkrut ( tavaline suhkur*)
2 apelsinimahl
tilgake vett ( 3-4 spl)
50 gr valget šokolaadi

* Tikrimoosi on hea teha tooremapoolsetest tikritest, sest need sisaldavad palju pektiini, mis lubab moosil tarretuda mõnusaks želeeks

Puhasta tikrid mõlemast otsast, seejärel kalla tikrid potti, lisa veidi vett ja keeda tikreid vaiksel kuumusel kaane all, sest nii vähendad vitamiinide kadu. Nimelt soodustab vitamiinide kadu ilma kaaneta potis keetmine või liiga tihe segamine. Kuumuta seni, kuni tikrite kestad on purunenud. Tõsta pott tulelt lase veidi jahtuda ja tõsta tikrimass osade kaupa sõelale ja suru lusikaseljaga vajutades massist niipalju vedelikku välja kui võimalik.

Saadud massile lisa suhkur ja apelsinimahl. Keeda vaiksel tulel kümmekond minutit. Nüüd võta valge šokolaad ja sulata vesivannil, kuni mass on täiest pehmeks läinud. Tõsta veidi keedust valgele šokolaadile ja sega ühtleseks, pärast vala saadud segu kokku moosi sisse, sega ühtlaseks, nüüd
tõsta kuum moos steriliseeritud purkidesse.
Kaaneta ja säilita jahedas.


You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate