No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

KOHUPIIMA-VIRSIKUKOOK

by - esmaspäev, november 22, 2021



Kook on maitsev ja lihtsalt valmistatav igapäevastest komponentidest.

Põhi

100g võid
0,75 dl suhkrut
1 muna
1 tl küpsetuspulbrit
2,5 dl jahu
veidi soola

Täidis:

1 suur purk konservvirsikuid
500 g kohupiima
1 dl suhkrut (kui kohupiim pole magus)
2 muna
2 sl tärklist

Põhja jaoks sega toasoe või suhkruga ning lisa muna ja seejärel küpsetuspulbriga segatud jahu.
Määri ümmargune ahjuvorm võiga, kata vormi põhi ja ääred taignaga.
Küpseta põhja 200 kraadi juures 10 minutit.
Tõsta küpsetusnõu välja ja lao eelküpsetatud põhjale virsikupoolikud lõikepind allpool või tükelda poolikud tükid väiksemateks. Täidise jaoks vahusta munad (suhkruga) ning lisa kohupiim ja tärklis. Küpseta 200 kraadi juures ca 1 tund.
Kui kook kipub pealt liiga pruuniks minema, siis kata see kõrbemise vältimiseks fooliumiga.


You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate