19. detsember - Karamell kommide päev
Vaid paar päeva enne jõule on igal aastal 19. detsembril kõvade kommide e karamellide päev .
Kas tead, kuidas kõvasid komme valmistatakse? Nende peamine koostisosa on suhkur koos lõhna- ja maitseainete ning värvainetega. Neid valmistatakse suhkrusiirupi keetmise teel, mis seejärel valatakse erineva kujuga vormidesse. Esimesed teadaolevad kõvad kommid olid sidruni- ja piparmündikommid, mida algselt kirjutati välja maoprobleemide korral. Kuna suhkru hind 17. sajandil langes , muutusid kõvad kommid kättesaadavamaks, kuigi neid said endale lubada vaid kõige rikkamad. See aga muutus dramaatiliselt 19. sajandil , kui seda maiustust tootis juba üle 400 ettevõtte.

0 comments
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.