Maasika-vaarika sorbett
Mis on üldse sorbett?
Sorbett on jäätise sugulane ja hinnatud magustoit Prantsusmaal. See maius on valmistatud suhkrust, külmutatud marja- või puuviljapüreest ja mõned sorbeti austajad lisavad sinna ka munavalgeid. Mina isiklikult eelistan ainult marju-puuvilju, suhkrut ja vahel ka törts alkoholi, aga eks see ole juba maitse küsimus. Tasub teada veel seda, et väga populaarsed on ka soolased sorbetid, mida pakutakse nii söögiisu tekitamiseks kui ka maitsemeele puhastamiseks.
Maasika-vaarika sorbett
3 dl külmutatud maasikaid
3 dl külmutatud vaarikaid
2 spl.suhkrut
1 spl. sidrunimahla
------
2 spl. suhkrut
1 munavalge
Valmistamine -
1. Sulata marjad, lisa suhkur (2.spl) ja saumikserda ühtlaseks püreeks
2. aseta püree sügavkülma
3.Vahusta munavalge 2spl. suhkruga kõvaks vahuks, nüüd võta sügavkülmast püree ja sega vahuga õrnalt segades ühtlaseks vahuks.
4. Pane saadud vaht sügavkülma 1-2 tunniks.Peale seda on magustoit valmis serveerimiseks :)
Pilt - Annabelle Breakey
0 comments
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.