Valge šokolaadi, jõhvikate ja maasikate „kivine tee“
800g valget šokolaadi, tükeldatud
200g valgeid vahukomme, tükeldatud (veeranditeks)
90g kuivatatud õuna
190g kuivatatud jõhvikaid
150g maasikaid, poolitatud pikupidi
Kata kergelt 20x30cm ahjupann võiga ja seejärel fooliumiga. Sulata šokolaad vesivannil. Eemalda tulelt, lisa jõhvikad, õunad ja vahukommid (jäta alles mõned jõhvikad kaunistamiseks) ning sega korralikult. Vala segu pannile ning silu pealt ilusaks. Puista peale maasikad ning järelejäänud jõhvikad.
Pane tahenema 2-3 tunniks jahedamasse kohta (ei pea tingimata külmkappi panema). Eemalda foolium, lõika tükkideks ja serveeri.
Valminud, kuiva ilmaga korjatud metsmaasikad kuivata üks päev õues (õhulises ja varjulises kohas), kuni marjad on närbunud ning seejärel järelkuivata ahjus või pliidil umbes 40-45°C juures.
Kui soovid metsmaasikaid kasutada tee valmistamiseks, korja need koos
varte, väikeste lehtede, valmimatamarjade ja varre küljes olevate
õitega.
Mustikate kuivatamine
Mustikad sobivad eriti hästi kuivatamiseks. Kuivata valminud, kuiva
ilmaga korjatud terveid marju üks päev õues (õhulises ja varjulises
kohas), kuni marjad on närbunud ning järelkuivata ahjus või pliidil.
Soojade ilmadega kuivavad mustikad ka õues, pööningul või rõdul
lõplikult. Ahju või pliidi soojuses kuivatamiseks sobib algul 40-45°C,
millega väldid marjade lõhkemist ning kleepumist kuivatussõela või
üksteise külge. Lõpeta kuivatamine 45-50°C juures. Korralikult
kuivatatud mustikad ei tohi sõrmede vahel pigistamisel puruneda, vaid
peavad olema elastsed ja mitte eraldama mahla.
Kasutatud allikaid - http://technicolorkitcheninenglish.blogspot.fr
ja http://www.kokaraamat.ee
0 comments
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.