No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Miks ei tohi rasedana nutta.

by - reede, mai 12, 2017


 On palju raamatuid rasedusest, sünnitusest ja vastsündinutest. Neid kirjutavad kvalifikatseeritud arstid: psühholoogid  või lastearstid. Usaldada neid ju võib, kuid ei tohi unustada emale ja lootele omaseid tunnuseid.
 Nii siis, paljud eksperdid väidavad, et moraalne side ema ja lapse vahel on väga tugev ja lähedane. Kuid emotsionaalse sideme kõrval on ka füüsiline side. Kui ema rõõmustab, siis tema veres toimub  sellise hormooni nagu endorfiini purse, mis loomulikult jõuab ka emakas oleva lapse verre ja see parandab tema meeleolu. Kõhus olevad lapsed oskavad samuti rõõmustada ja naeratada nagu emagi.

Kuid kahjuks mitte ainult rõõmsaid emotsioone, tunneb see pisike ema üsas, vaid ka kurbust ja stressi. Kui emal on stress, siis pole tal tuju, miski rõhub teda, toimub sellise hormooni nagu kortisool.
Last solvata võib ka kõhus. Isegi siis, kui ema on pisut tujust ära mõjutab see otseselt ka last. Mõjutab sama moodi kui ema kas loeb raamatut, laulab või siis laseb kuulata lapse südamelööke. Laps tunneb mitte ainult hoolitsust ja armastust vaid ka pettumust ja negatiivsust.
Lapse verre satuvad need samad hormoonid ju ema kaudu seega annab ema tahtmatult oma halva tuju veel sündimata lapsele. Aga loode võib samuti kurvastada ja nutta see on teaduslikult tõestatud.

 Seepärast kui ema nutab nutab laps koos temaga. Laps reageerib hääletoonile, liikumisele ja isegi hingamisele. Tuleks olla äärmiselt ettevaatlik sellega, mida räägid ja kuulad, mida vaatad ja isegi millest mõtled raseduse ajal. Väiksemgi kõrvalekalle ilmneb tulevikus lapse iseloomus ja käitumises. Tasub muretseda muinasjuturaamat ja välistada kõik filmid mis tekitavad halba meeleolu, hirmu või pisaraid. Et kasvatada rõõmsameelne ja õnnelik laps, tuleks kontrollida oma emotsioone. Mitte varjata vaid kontrollida neid!

Seepärast kallid emad, lõbutsege ja naeratage, kaitske ennast stressi ja ebameeldivuste eest. Leidke võimalus end rõõmustada, et parandada meeleolu, hoidke ennast ja oma pisikest negatiivsuse eest. Ja teie lapsest saab rahulik, rõõmsameelne laps, kes rõõmustab teid iga päev.

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate