Tort „ Mõmmik“ ehk maitsev hapukoore kook
- Kreeka pähklid – 1 klaas
Taigna jaoks:
- Nisujahu – 400gr
- Hapukoor – 1 klaas
- Küpsetuspulber – 2tl
- Suhkur – 150gr
- Kakao – 2spl
- Vanilli suhkur – 1pakike
Kreemi jaoks:
- Hapukoor – 500gr
- Suhkur – 180 – 200gr
- Glasuuri jaoks:
- Suhkur – 6spl
- Kakao – 4spl
- Või – 100gr
- Piim – 4spl
Valmistamine:
- Valmistage tainas: lisage hapukoorele suhkur, küpsetuspulber, vanilje suhkur ja segage vispli abil. Hapukoore segu jagage kahte ossa.
- Hapukoore segu ühele osale lisage 180gr jahu ja 2spl kakaod.
- Teisele hapukoore segu osale lisage 220gr jahu ja segage.
- Olete saanud kaks erinevat taigna massi üks tume kakaoga ja teine hele.
- Mõlemad taignad jagada omakorda kolmeks ühesuguseks osaks ( peaksite saama kokku kuus taigna osa).
- Vormi põhi ( vormi suurus millist kasutasin mina oli 20 – 22 cm) määrige võiga.
- Üks taigna osa kuuest jaotada ühtlaselt vormi põhja suru pisut kahvliga taigen ühtlaseks ( samuti on võimalus vormida iga taigna osa eraldi küpsetusplaadile ja nii küpsetada).
- Kihid tuleb küpsetada eelkuumutatud ahjus 200 kraadi juures umbes 7 – 10 min. ( nii küpsetame iga kihi)
- Seni kuni kihid jahtuvad, valmistame tordi jaoks kreemi. Segame suhkru ja hapukoore ja mikserdame 1 minut. Hapukoore kreem on valmis.
- Kreeka pähklid peenestada blenderi või riivi abil.
- Nüüd paneme tordi „karuke põhjas“ kokku. Lamedale ümmargusele alusele paneme kihid vaheldumisi hele, tume, hele, tume, määrides iga kihi hapukoore kreemiga ning puistame üle kreeka pähkli puruga.
- Glasuuri jaoks paneme nõusse või, suhkru, kakao, piima ja asetame pliidile ning pidevalt segades saavutame ühtlase massi.
- Katame kuuma glasuuriga tordi ning kaunistame pähklitega.
- Paneme valmis tordi üheks ööks külmikusse imenduma.
Tort „mõmmik“ mis on valmistatud kodus, on imemaitsev ja lihtsalt sulab suus. Selline tükike delikatessi rõõmustab teie peret ja sõpru.
0 comments
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.