No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Kolm lihtsalt trikki ilusatele toalilledele. Nad tärkavad ellu ja puhkevad õitsema.

by - esmaspäev, november 05, 2018


Toalilled kaunistavad mistahes interjööri. Ilma nendeta ei tundu meie kodud nii hubaste ja armsatena. Kuid seda ainult sel juhul kui toalilled on terved ja tunnevad end hästi: siis nad näevad välja imeilusad ja toovad rõõmu silmadesse. Kui teie toalill on muutunud loiuks, kui tal on närbus ja isegi kuivanud lehed ning potti on tulnud hallitus ning sitikad – siis millisest ilust me veel räägime? Täna jagan teiega lihtsaid nippe, mis aitavad hoida meie toalilli suurepärases vormis, et nad oleksid terved ja tugevad. Selleks pole vaja minna spetsiaalsesse poodi: kõik mida teil vaja läheb leidub igas köögis.

1. Hallituse ärahoidmine

Kui lillepotti on tulnud hallitus, siis kõigepealt eemaldage mulla pealmine kiht. Seejärel võtke väike kogus uut mulda ja segage see 1tl. kaneeliga. Ja pange see segu potti äravõetud mulla asemele.
Hallituse ennetamise profülaktikaks tuleb regulaarselt mulla pealmist kihti kobestada ja 1 – 2 korda nädalas tuleks vee asemel kasta lilli sidruni mahla lahusega. Selleks lahustage 1 klaasis vees 2tl. sidrunimahla või näpuotsatäis sidrunihapet.
Samuti on hea hallituse profülaktikaks – küüslauk. Puhastage ja peenestage mõned küüslaugu küüned ja pange need mitte kõige sügavamale mulda. Kastke taime. Kui muld kuvab, siis lihtsalt eemaldage sealt küüslauk. Seda protseduuri võib teha peale igat kastmist. Hallitus ei tule enam potti.

2. Lillepotti tekkinud sitikate kaotamine ja profülaktika

Kui sitikad on tekkinud lillepotti, siis esmalt torgake mulla sisse mõned tikud pea alaspidi. Väävli ühendid aitavad vabaneda sitikatest ja vastsetest. Seejärel raputage mulla peale pisut kaneeli pulbrit. Sitikad ja muud kahjurid ei kannata kaneeli lõhna. Kaneel desinfitseerib suurepäraselt mulda ja aitab ennetada sitikate teket.

3.Toidame nõrku ja elutuid taimi

Tõhusa toitelahuse valmistamiseks võtke tavaline suhkur. Puistake enne kastmist taime potis oleva mulla pealispinnale 1 tl. suhkrut, või lahustage a tl. suhkrut klaasis vees. Sellist toitelahust tuleb teha üks kord kuus senikaua, kuni taimed on lõplikult tugevaks muutunud ja terved. Lahustamisel jaguneb suhkur glükoosiks ja fruktoosiks ja glükoos täidab taimede jaoks 2 tähtsat ülesannet: toimib ehitusmaterjalina s.t. glükoosist moodustuvad keerukad orgaanilised molekulid ( tärklis, tselluloos, lipiidid, valgud, nukleiinhapped), mis on energiaallikaks kõikide taimede eluliste protsesside jaoks s.t. kudede ehituseks, toitainete imendumiseks pinnasest, hingamine. Selleks, et tugevdada toimet, kasutage veel ühte toitmise meetodit. Kaneel – on suurepärane väetis ja taime kasvu stimulaator. Samuti võib 1 kord kuus kasta taimi veega millesse on lisatud kaneeli – 1 tl. kaneeli 1 klaasile veele.

Kasutage meie nõuandeid – ja teie toalilled on teile tänulikud ning hakkavad hästi kasvama ja rõõmustavad teid oma õitsemisega.

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate