Karulauk on imepärane vitamiiniallikas
Juba ammustest aegadest on karulauk kasutusele võetud toidu-, ravim- ja dekoratiivtaimena. Karulauk on suurepärane C-vitamiini allikas, milles on 10-15 korda rohkem C-vitamiini kui apelsinis või sidrunis!Eriti noortest võrsetest ja värsketest lehtedest saab teha erinevaid salateid, kuid ka neid marineerida, hapendada, soolata, külmutada ja kuivatada – igale maitsele midagi.
Karulauk on ka ideaalne pirukatäidis, lisand liharoogadele ning isegi suupistetele. Selleks et veidi lõhna eemaldada, tuleks karulaugu kasutamist taim kuuma veega üle valada.
Karulaugu head omadused?
Karulaugul on imeline mõju ka inimese tervisele, sest paljude hulgas on taimel järgnevad omadused:
- antibakteritsiidne
- toonust tõstev
- vedelikueritust soodustav
- erakordselt C-vitamiini-rikas
- puhastab verd ja takistab kolesterooli ladestumist
- vererõhku alandav
- ergutab mao ja soolestiku tööd
- rögalahtistav
- hoiab ära trombide teket
- tõstab söögiisu
- vitamiinide- ja mineraaliderohke
- tugevdab organismi vastupanuvõimet haigustele
- pikendab rakkude eluiga
Karulauk on efektiivne mitmete tervislike seisundite raviks – palavik, reuma, köha, igemehaigused, arteroskleroos, hüpertoonia, ainevahetushäired, skorbuut, kilpnäärmehaigused jne.
NB! Karulauku ei tohi süüa maokatarri ja maohaavandtõve korral.
0 comments
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.