No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Valgel sirelil on imeline ravivõime!

by - teisipäev, mai 28, 2019


On sirelite õitsemise aeg. See on paras aeg oma varusid täiendada. Lisaks imelisele välimusele pakub sirel leevendust päris mitmele tõvele.Rahvameditsiinis kasutatakse nii sireli pungi kui ka õisi, lehti ja koort. Pungi varutakse kevadel nende paisumise ajal. Õisikuid kogutakse õiepungade puhkemise aja.

Tinktuuri valmistamine:

Võtke purk, täitke purk valgete sirelitega, valage neile peale viina või veel parem piiritust Vala alkoholi niipalju, et kõik õisik on kaetud. Hoida tuleb seda purki 21-päeva pimedas, aegajalt käia segamas. Peale 21-päev tuleb tinktuur kurnata ümber pudelitesse.

Kasutamine:

*Kasutada kompressi või määrdena valutavate lihaste, liigeste ja luude puhul. Samuti võib seda kasutada seespidiselt 1tl 3 x päevas 3 kuu jooksul.

*Külmetushaiguste puhul lisage tinktuuri teele lisaks (ükskõik millisele teele).

*Haavadele ja vigastustele teha 4-5 korda päevas kompresse.

Veel sirelist.

Pungi, mis on kogutud nende paisumise ajal, soovitatakse kasutada diabeedi korral. Ööpäevane annus on 2-3 supilusikatäit 2 klaasi keeva vee kohta ning enne tarbimist tuleb seda lasta seista 6 tundi.

Sireli õite tõmmis on higileajava, nõrga röga- ja uriinieritust soodustava toimega. Rahvameditsiinis kasutatakse seda bronhiidi, ülemiste hingamisteede katarride, kopsupõletiku, isegi bronhiaalastma ja põiepõletiku korral. Tõmmise valmistamiseks valatakse supilusikatäiele õisikutele klaasitäis keevat vett ning lastakse tund aega seista. Seda võetakse sisse 1 supilusikatäis 3-4 korda päevas.

Õitetõmmist kasutatakse ka neerukivide puhul ning samuti podagra ravimiseks.Tinktuuri jaoks võetakse klaasitäis õisi ja valatakse sellele 0,5 liitrit viina ning jäetakse 2 nädalaks seisma. Seda kasutatakse mähiste ja kompressidena haavade, vigastuste ja reuma puhul. Sidet vahetatakse 4-5 korda päevas.

Roosi e erüsiipeli puhul pannakse haigele kohale värsket peenestatud sireli koort Kuivatatud koort tuleb eelnevalt leotada kuumas vees.

Ninaverejooksu puhul pannakse sirelileht ninna.

Mädaseid haavu ravitakse sireli värskete lehtedega või nende kange tõmmisega. Lehed seotakse haavale

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate