Pihlaka-õunapüree
Hoidised pihlakaga on uus ja huvitav maitseealmus, mille olen just see aasta enda jaoks avastanud. Siin jälle üks põnev hoidis.
500 g pihlakamarju
500 g õunu
3 dl vett
800 g suhkrut
Vanilje
Valmistamine:
Pese pihlakamarjad ja pane ööpäevaks sügavkülma või lisa 0,5 tl soodat enne keema panemist.
Keeda pihlakaid eraldi ja riisu vaht.
Seni kui pihlakad keevad, pese, koori ja tükelda õunad. Lisa õunad ja keeda umbes 30 minutit, kuni õunad on pehmed. Eemalda vaht ning püreesta saumikseriga marjad ja õunad. Nüüd lisa suhkur ja vanilje ning keeda mõni minut.
Tõsta steriliseeritud purkidesse ja kaaneta.
0 comments
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.