No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

"Laisk" Napoleon

by - laupäev, märts 14, 2020


Peaaegu kõik armastavad Napoleoni kooki just selle hämmastava maitse pärast. Kuid ostetud koogid on tihti halva kvaliteediga või sisaldavad palju sünteetilisi koostisosi ja säilitusaineid. Seetõttu, kui soovite ootamatult nautida tõelist “Napoleoni”, kuid pole aega kookide küpsetamiseks, aitab see retsept teid hädast välja.
"Laisk" Napoleoni kook valmib 20 minutiga!

Koostis

  • 800 g lehttaigna „Kõrvad” või südamed
  • 1 liiter piima
  • 4 muna
  • 150 g võid
  • 130 gr suhkur
  • 6 spl.  jahu;
  • näputäis vanillisuhkrut
(võid ka pool sellest kogusest teha, kui tahad väiksemat kogust kooki teha)

Keedukreemi valmistamine:

1. Sega keedunõusse kokku munad, suhkur, jahu ja vanillisuhkur. Segage hästi kõik omavahel ja valage sinna piim ja pange tulele.

2. Keetke koort pidevalt segades, kuni see on täielikult paksenenud( ära keeda rohkem kui vaja muidu läheb põhja). Kui koor on veidi jahtunud, lisage sellele võid ja segage hästi läbi.

3. Nüüd kasta küpsised kreemi sisse ja pane koogialusele. Ärge säästke kreemi: mida heldemalt küpsiseid kastetakse kreemi sisse, seda maitsvam tuleb kook.

4. Levitage viimane kiht küpsisekiht ülejäänud kreemiga. Pudistage koorele veidi küpsiste puru.


You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate