27. juuli - Crème Brûlée päev
Crème Brûlée on rikkalik kreemjas vanillikaste, mis on kaetud väikese karamelliseeritud suhkrukihiga, see ühendab parima krõmpsu ja kreemja ühte ampsu. Seda peetakse elegantsi märgiks, üheks Pariisi iseloomulikuks magustoiduks ning kreembrülee päev on siin, et seda tähistada!
selle päritolu ulatub 17. sajandisse , mil see ilmus Francois Massialoti kokaraamatusse. Tavaliselt on brüleekreemil samad lihtsad (kuid kvaliteetsed!) koostisosad – koor, vanill, sool, munad ja suhkur.
esmakordselt mainiti seda magustoitu ühes Francois Massialoti retseptiraamatus 1691. aastal ja on sügavalt seotud Prantsusmaaga ja konkreetselt Pariisiga. Crème Brûlée tuli 1980. aastatel suurel määral tagasi ja temast sai "restoranide kuum kaup".
0 comments
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.