No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Kastoorõliga juuksed terveks ja säravaks. Kodused retseptid

by - laupäev, aprill 01, 2017


 Kastoorõli kasutamist kosmeetikas mainitakse juba Vana – Egiptuse kroonikates. Euroopas sai see tuntuks 18 sajandi teisel poolel. Riitsinusõli baasil olevaid balsameid kasutati põletuste ravimisel (kastoorõli kuulub ka Višnevski salvi koostisesse) ja naha toitmiseks. Sellel õlil on  suurel hulgal kasulikke omadusi. Seda kasutatakse rahvameditsiinis nii sisemiselt (lahtistav) kui ka välimiselt.

Mis on kastoorõli?
Kastoorõli e. riitsinusõli – see on õli mida saadakse riitsinuse seemnetest. Kastoorõli kujutab endast läbipaistvat või siis pisut kollaka värvusega vedelikku, ning see imendub kergesti. Õli kasutatakse tänapäeval enamasti meditsiinis, kosmeetikas või keemiatööstuses.

Kastoorõli juustele, milles seisneb tema kasulikkus? Kuidas ravida juukseid kastoorõliga?
Kastoorõli eriti kasulik omadus koduste maskide kasutamise osas – on see, et ta osutub tugevatoimeliseks vereringe stimuleerijaks.

Kuidas valmistada kodusel teel õigesti kastoorõli maski juustele?
Kui kaua peab kastoorõli juustes hoidma?
Kõige kiirem ja lihtsaim kasutus meetod  - on kasutada kastoorõli juustele puhtal kujul. Seda õli saab osta igast apteegist. Lihtsalt soojendage seda ja määrige pähe, katke juuksed ja hoidke nii kaua kuni lubab teie vaba aeg. 
Kastoorõli sisaldavad maskid aitavad hästi ka kõõmast vabanemisel.
Kodustes maskides kasutatakse kastoorõli segatuna teiste koostisosadega.

RETSEPT 1: 

 Kastoorõli mask juuste väljalangemise ja kiilaspäisuse raviks – kastoorõli + mesi + munakollane + sibul (sibula mahl) + šampoon.
Suurepärane rahvapärane retsept juuste väljalangemise vastu.

Segage omavahel hästi  üks teelusikatäis kastoorõli, üks teelusikatäis mett, üks munakollane, kaks teelusikatäit šampooni ja ühe sibula mahl. Soojendage seda kergelt ning hõõruge see peanahale. Katke pea käterätikuga ja hoidke seda peas vähemalt üks tund. Lõpuks peske pea sooja veega. Sibulat sisaldav mask ei ole väga hea lõhnaga, kuid tänu temale on see meetod eriliselt efektiivne juuste väljalangemise vastu.


RETSEPT 2: 

 Juuste mask kastoorõli ja sidruniga – parandab juuste kasvu ja tihedust.
Võtke võrdsetes kogustes kastoorõli, alkoholi ja sidrunimahla. Kandke see  juuste juurtele ja hoidke seda seal võimalikult kaua. Kui on võimalik siis jätke see pähe terveks ööks. Protseduuri lõpuks peske juuksed hoolikalt sooja veega. Selle maski regulaarsel kasutamisel märkate juuste kasvu kiirenemist.

RETSEPT 3:

Kastoorõli ja viinaga (piiritusega, konjakiga) juuste mask – juuste väljalangemise ja kiilaspäisuse vastu.
Segage üks osa kastoorõli ja kahe osa alkoholiga. Edasi – nii nagu eelmisteski retseptides. Hõõruge regulaarselt segu juuste juurtele ja peagi märkate tulemust. Alkoholist ja kastoorõlist koosnevat juuste maski võib kasutada ka rasvastele juustele.

RETSEPT 4:

  Kastoorõli mask juuste kasvu kiirendamiseks – kastoorõli + saialill.
Segage omavahel võrdsetes kogustes kastoorõli ja saialille tinktuuri. Kandke see segu peanahale ja hoidke seda seal umbes pool tundi.
Tulemused ei vaja kaua ootamist.

RETSEPT 5:

Mask juuste ravimiseks – kastoorõli + muna + äädikas + glütseriin.
Segage kaks supilusikatäit kergelt soojendatud kastoorõli ühe munakollasega, ühe teelusikatäie äädika ja ühe teelusikatäie glütseriiniga. Hõõruge see segu peanahale ja juustele. Katke pea kile ja sooja käterätiga. Peske pea vee ja šampooniga või munakollasega. Seda maski soovitatakse teha kaks korda nädalas.

RETSEPT 6: 

 Juuste mask kastoorõli ja pipraga – pipar + kastoorõli juuste väljalangemise vastu. Segage üks supilusikatäis kastoorõli ja üks supilusikatäis pipra tinktuuri. Hõõruge segu peanahale, katke pea kilega, soojendage ja hoidke umbes tund aega. Peske sooja veega.

NB! Igasuguste maskide ja kreemide  kasutamisel olge ettevaatlik: igasuguseid vahendeid kasutades proovige enne neid oma käe nahal võib-olla need teile ei sobi (tekitavad allergiat).


Foto: hochu.ua

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate