No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

11 kokku sobimatut toiduainet. Kas teadsid, et kurki ja tomatit ei ole hea koos süüa!

by - reede, aprill 21, 2017


Tervislik toitumine on juba kaua aega kaasaegse inimese tänapäeva elu osaks. Meie ümber räägitakse kogu aeg tervisliku toitumise kasulikkusest ja erinevatest dieetidest igale maitsele ja värvides.
Igaüks võib valida endale dieedi, pidades silmas isiklikke vajadusi. See võib olla toit mis on rikas proteiini poolest nagu sportlastele või siis madalama kalorisisaldusega naistele. Peamine on see, et see dieet oleks kasulik meie organismile.
Me valmistame suures koguses kasulikke salateid ja hautisi. Selle juures me isegi ei kahtlusta, et võiksime ennast kahjustada. Aga mis siis kui meie jaoks nii tavalised toidud ei olegi nii kasulikud kui meile tundub.
Selgub, et mõningad populaarsed ja paljude poolt armastatud toiduained on ajurveeda seisukohast ning arstide, füsioloogide arvates kahjulikud.
Kui te saaksite näha, mis toimub toiduga seedekulglas, siis vaevalt te neid koos sööksite. Vaid mõningad valede kombinatsioonide tagajärjed: gaasid, kõhupuhitus, valud kõhus, iiveldus ja üldine väsimus.

Pikemas perspektiivis võib vale toitumine põhjustada palju tõsiseid probleeme nagu halb hingeõhk, naha kuivus, lööve, kroonilised põletikud, halb uni, madal energia tase ja kroonilised seedehäired.

Siin on mõned populaarsed toodete kombinatsioonid, mis võivad teie tervisele halvasti mõjuda:


KURGID JA TOMATID.
Keemia seisukohalt ei sobi need köögiviljad omavalel kokku. Kurke loetakse aluselisteks toiduaineteks ja tomateid happelisteks. Neid omastab keha erinevalt. Kui maos vabaneb hape, et seedida kurke, siis selleks ajaks hakkavad tomatid käärima. Just seepärast suur kogus sellist salatit põhjustab kõhupuhitusi ja suurel hulgal gaaside teket.

PUUVILJAD PEALE SÖÖKI.
On teada, et puuviljad ei sobitu teiste toiduainetega. Nende koostises on lihtsad suhkrud, mis ei vaja seedimist, see tähendab, et puuviljad ei tohiks kauaks makku jääda. Aga teistsugune toit näiteks toit mis on kõrge rasva-, valgu- ja tärklise sisaldusega seeditakse kauem. Kui te sööte puuvilju peale sööki, siis puuviljasuhkur hakkab roiskuma käärima teie maos.

MAKARONID (LASANJE) VÕI GRILL VÕILEIB JUUSTUGA.
Valkude ja tärklise seedimiseks on vaja erineva tasemega happeid ja ensüüme. Kui te sööte neid koos, siis organism peab seedima valke mitte tärklist. Seedimata tärkliserikkad toiduained hakkavad käärima ja lagunema. See viib toksiliste ainete tekkimiseni. Parem lisage värskeid ürte juustu roogadele ja need muutuvad paremini seeditavateks.

JUUST JA OMLETT LIHAGA.
Samuti ei soovitata süüa koos valke valkudega. Piisavaks on üks kontsentreeritud valk ühe toidukorra ajal. Siis organism omandab seda paremini. Lisage omletile parem köögivilju.

TOMATI JA JUUSTU KASTE MAKARONIDEGA.
Toidu teooria toiduainete ühilduvusest soovitab vältida süsivesikute segamist hapetega, seepärast ei tasu omavahel segada tomateid tärkliserikaste süsivesikutega nagu makaronid. Piimatoodete lisamine selle keerulise kombinatsiooni juurde – on õigeks teeks seedeprobleemide ja peale sööki väsimuse tekkimisele, Teie organism vajab palju energiat, et seedida seda keerulist sööki. Sööge makarone pesto kastme ja grillitud köögiviljadega!

PUDER VÕI KAERAHELBED PIIMA JA APELSINI MAHLAGA.
Puuviljahapped apelsinis või teistes puuviljades hävitab ensüümi, mis on vajalik tärklise seedimiseks. Aga tärklist on teraviljades. Peale selle võivad happed kalgendada piima ja muudavad selle raskeks limaseks aineks. Et hommikusöök oleks tervislik sööge puuvilju või jooge apelsini mahla 30 minutit enne kaerahelbeid.

OAD JA JUUST.
Tüüpiline Mehhiko toitude kombinatsioon – piimavalk ja oad, need garanteerivad  teile gaasid ja kõhupuhituse. Sellise tagajärje kutsuvad esile mitte oad vaid koostöö juustuga. Kui teil on nõrk seedimine siis ei tasuks juustu ja ubasid koos süüa.

MELON JA SINK (PROSCIUTTO)
Selline toiduainet nagu melon tuleks ideaalis süüa eraldi teistest toiduainetest või siis üldsegi mitte süüa. See reegel kehtib kõikide väga magusate puuviljade kohta. Üldiselt tuleks süüa puuvilju eraldi valkudest ja tärklisest.

BANAANID JA PIIM.
Kui te armastate smuutisid mis on piima ja banaani baasil siis veenduge, et banaan oleks väga küps ja lisage kardemoni ning muskaatpähklit, et stimuleerida seedimist. Banaani ja piima kooslust loetakse Ajurveeda kohalt üheks kõige raskemaks seeditavaks. See tekitab raskuse tunde kehas ja aeglustab mõistust.

JOGURT JA PUUVILJAD.
Jällegi, Ajurveeda ja toiduainete kokku sobivuse teooria kohaselt ei soovitata omavahel segada igasugu hapusid puuvilju piimatoodetega. See muudab toidu seedimise aeglaseks, muudab soolestiku mikrofloorat, vabastab toksiine ja põhjustab nohu, köha ning allergiat. Kui te armastate jogurtit lisanditega, siis muutke see tervisele kahjutuks. Esiteks jogurt peab olema toatemperatuuril, Teiseks hapude marjade asemel lisage sinna pisut mett, kaneeli ja rosinaid.

TOMATITE JA KURGIGA SALAT MAITSESTATUD SIDRUNIKASTMEGA.
Sellised tooteid nagu kartul, paprika, baklažaanid ja tomatid ei tasu süüa koos kurkidega. Samuti ei sobi nendega kokku ka sidrun. Omavahel vastuolus olevad tooted sunnivad maksa töötama kõrgendatud režiimil. Ja kuni organism on terve ja noor ei tunne te ebamugavust. Ent aja jooksul selline koormus toob kaasa tõsiseid häireid.

Loomulikult reageerib iga inimese organism erinevalt. Paljud inimesed tunnevad seoses seedimisega ja allergiaga probleeme seoses konkreetsete toiduainetega. Tegelikult on selles süüdi valede toiduainete kooslus. Peale selle paljud meist on nii harjunud seedehäiretega, et ei teagi enam milline tunne on ilma nendeta.

Välistades omavahel sobimatute toiduainete koosluse, siis tunneme juba kahe nädala möödudes, et seedimine on paranenud. Teil on rohkem energiat ning lamedam kõht.  

 

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate