No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Lihtsad koristusnipid mis aitavad kiiresti probleemid kõrvaldada

by - neljapäev, aprill 06, 2017



 Enamikele meist ei meeldi koristamine, sest sellele kulub palju aega. See on pöörane, kui see aeg kõik kokku lüüa.
Jagan teiega lihtsaid soovitused, kuidas koduste vahenditega oma majapidamine korras hoida. Ja mis aitavad sul asjad kiiresti puhtaks saada. Nii kulutad vähem aega koristamisele ja rohkem aega muudele tegevustele.
Lisaks sellele toob korras kodu selguse mõtetesse ning ka uued ideed saavad paremini lennata.

Universaalne puhastusvedelik


See on imelihtne. Pane (pihusti) pudelisse vett ja pisut nõudepesuvahendit ja loksuta. Selle vahendiga saad enamuse köögis leiduvatest plekkidest, nagu seda on toidupritsmed pliidi ümber, kui ka tööpindadel. Pihusta segu kapiustele ja tööpinnale või lihtsalt lapile/svammile ja puhasta pinnad kuivata mikrokiust lapiga.

 Grilli puhastamine sibulaga.


Võta valge sibul ja lõika pooleks ning torka kahvli otsa, lõike poolega all hõõru mööda kuuma grillresti. See puhastab hästi resti ja jätab isegi mõnusa maitse järgmiseks grilli korraks.

Lemmiklooma karvadest prii kodu.

Väga hea karvade kokku koguja on lihtne klaasipuhastus kaabits. Puhasta karvad, ka need, mida sa ei näe, tõmmates kaabitsaga üle vaiba. 

Lõikelaud puhtaks

Selleks võta poolik sidrun ja puista lõikelauale enne kas soola või soodat ja hõõru sellega määrdunud pinda loputa ja ongi valmis.

Kiirabi toiduplekile

Aegajalt juhtub, et mõni toiduplekk särgiesisele või sülle kukub. Vala koheselt plekile nõudepesuvahendit, hõõru ja loputa — nõudepesuvahend sobib kõige paremini, kui tegemist on just toiduplekiga.

Märjad jalanõud kiirelt kuivaks.

Kasuta ülikiireks kuivatamiseks vanu ajalehti. Topi märjad jalatsid tihedalt lehti täis. Vaheta ajalehti kui nad lähevad väga niiskeks.

Madrats bakteritest priiks!

Selleks läheb vaja viina spreipudelit ja kui soov siis lõhnaessentsi/või oma lemmiklõhnaõli. Vala viin spreipudelisse ja lisa lõhna mõni tilk ning pritsi sellega kergelt madratsi peale. Jäta õhu kätte kuivama. Alkohol tapab ebameeldivat lõhna tekitavad bakterid.

Okseplekid vaibal!

Plekide eemaldamiseks on vaja teha söögisoodast ja veest pasta ning panna see okse peale. Parima tulemuse saad, kui lased sel öö läbi seista ning seejärel korista tolmuimejaga ära.

Aknapesu

Hea pesuvedeliku saad ise teha veest ja äädikast. Pane spreypudelisse vett, lisa paar supilusikat äädikat, pihusta aknale ja pühi mikrofiibrist lapiga (paber võib jätta triipe ja ebemeid). Ja saadki aknad säravalt puhtaks.


You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate