No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

SOOLA MAAGIA

by - neljapäev, aprill 27, 2017



  Soolaga on seotud päris palju maagilisi rituaale ning rahvauskumusi. Vanasti usuti, et sool on seotud Päikese endaga, Venemaal pannakse pisut soola vastsündinud lapsele suhu, et tema elu tuleks õnnelik ja laps oleks kaitstud.
Meie esivanemad võtsid alati teele soola kaasa. Halbades kohtades visati soola üle õla, selleks, et kurjad jõud ei saaks inimesele kahju teha.
Leib ja sool on olnud külalislahkuse sümboliteks. Usuti, et sool on kodukaitsja, mis kaitseb kodu kurjadest jõududest. Soola tuleb süüa teise püha toiduga-leivaga, mis on külluse sümboliks.

Selleks, et kodus oleks küllus tuleb jätta ööseks köögi lauale, tükike leiba koos soolatoosiga.
-Kui katad lauda, siis kõige esimesena pane lauale sool ja leib.
-Kui ostad poest soola, siis osta see koos suhkruga.
-Kui ostad leiba, siis osta koos piimaga.

 Sool köögis. Lisades toidule soola, eriti suppidele ja kastmetele, rääkige ja mõelge ainult heast – teie mõtted salvestuvad toidu aurale! Võtke endale reegliks, et toidule soola lisades loete „Meie Isa Palvet”. See aitab säilitada tervist ja jõudu ning tugevdab vaimu nii teil endil, kui teie lähedastel.

 Sool kustutab kurjad mõtted. Meie esivanemad panid tähele, et inimest on kõige kergem kaetada vestluse käigus. Inimene süveneb jutuajamisse ega märka enam, mis ümberringi toimub. Siis nüüd saabki kade inimene ilusa jutu varjus oma musta teo korda saadta. Venemaal näiteks pandi vestluse aja alati lahtine soolatoos lauale, sest sool kustutab kurjad ja halvad mõtted ning need suunduvad all-maailma kaudu mõtete omaniku juurde tagasi.

Kui on tarvis kindlaks teha, kas majas on mõni paha vaim või mitte. Kui on siis saab loomulikult ta välja ajada, selleks tuleb päeval, kella 11 ja 12 vahel võtta puhas metallist anum (ära kasuta emailist või teflon nõusid), sinna pange õhuke soolakiht ja asetada nõu suurele tulele. Soola on vaja kuumutada tund aega. Kui majas on mõni paha vaim või lihtsalt halb aura, siis tekivad soolakihile tumedad laigud. Kui needus tõesti eksisteerib, annab sool sellest valjude paukudega märku.
Väga hea, kui  saad selle kuuma soolaga läbi käia kogu majas või korteris olevad ruumid.

Puhasta oma kodu halvast energiast. Võta pann, pane viis supilusikat soola pannile ja pann tulele ja hakka soola praadima. Siis kui sool hakkab enda värvi muutma, siis kui värv tumendub ja sool hakkab paugutama, ütle need sõnad: „Musta kurjust sool võttis, ebaõnne ja pisarad endasse imes“. Ütle neid sõnu nii kaua, kuni sool muudab täielikult värvi ja muutub pruuniks. Seejärel pane see sool puidust nõu sisse, mine selle soolaga välja teeristile ning puista sool seallaiali. Pärast lahkumist, ära vaata tagasi.

Kui sind vaevavad košmaarid või lihtsalt unetus siis saab ka siin soolast abi. Kui oled sündinud Vähi-, Skorpioni-, Kalade-, Kaksikute-, Kaalude- või Veevalaja tähtkujus, tuleb lahustada 3 näpuotsatäit soola vee sees ning asetage soolvesi voodi peatsisse ja jalutsisse/ põrandale. Jäär, Sõnn, Lõvi, Ambur, Kaljukits ja Neitsi panevad peatsisse ja jalutsisse väikese kausikese soolaga.
Kasutatud sool tuleb hommikul kindlasti minema visata. Rituaali on soovitav tehaa vähemasti kolmel järjestikusel ööl.

Kodu kaitseks. Puista soola enda kodu välisukse ette, siis keegi kuri-tige inimene, ega midagi halba ei saa siseneda sinu koju.





You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate