No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Köömen- kõikide taimede kuningas, mis ravib kõiki haigusi!

by - reede, aprill 14, 2017



 Köömen – üks vanimatest vürtsidest, mida inimesed on kasutanud. Köömnel on üllatavalt võimsad raviomadused!
Korduvalt on tõestatud, et selle taime seemned omavad tugevat ravivat toimet, seepärast kasutati köömneid mitte ainult söögi jaoks.
Rooma koriander, must köömen – need on ühe ja sama taime nimed, mille kohta ütles islami prohvet Muhhamed, et see on „lahendus kõikidele haigustele, peale surma”.
Teaduslikult on teada, et seda taime kasvatati ja kasutati vanas Egiptuses, tema seemnetest tehtud õli leiti Tutanhamoni hauast.
Musta köömne omadusi on uuritud tänapäeva teadlaste poolt. 1964 aastaks oli kogunenud 485 teaduslikku tööd selle taime kasulikkusest meie organismile. Musta köömne seemneid kasutatakse soolte ärrituste, kõhupuhituste, düspepsia korral. Selle taime seemned leevendavad väsimust, tõstavad immuunsust, viivad välja neerudest ja põiest kive, võtavad valu ära reuma ja podagra puhul, hävitavad parasiite. Köömen on samuti kasulik mälu parandamisel. Selleks võetakse sisse koos ühe teelusikatäie meega 30g köömne seemneid.

 Kõige efektiivsem on kasutada köömneid järgmiste haiguste ja seisundite puhul.

Epilepsia e. langetõbi: 2007 aastal uuringute käigus leiti, et musta köömne seemnete ekstrakt vähendab oluliselt krampe.
Opiaatide sõltuvus: on tõestatud, et must köömen võib olla ohutu ravim pikaajalise opiaatide sõltuvuse raviks.
Diabeet 2 tüüp: kui võtta 2g seemneid tühja kõhu peale, siis see vähendab veresuhkru taset. 
Äge tonsilliit ja farüngiit: kroonilist mandli- ja kõripõletikku saab edukalt ravida musta köömne tablettidega või -õliga.
Helicobacter pylori infektsioon: musta köömne seemnete kasutamine on efektiivne, selle maohaavu põhjustava bakteriaalse infektsiooniga võitlemisel.
Kõrge vererõhk: on tõestatud, et 100 – 200mg musta köömnete ekstrakti tarvitamine kaks korda päevas toob endaga kaasa vererõhu alanemise.
Astma: läbi viidud uuringud on tõestanud, et musta köömne keedetud leotis, omab väga tugevat vastumõju  hingamisteede astmale.
Mädased haigused: mustal köömnel on tugev antibakteriaalne mõju staphylococcus bakteri vastu.
Hingamisteede keemilised kahjustused: köömnete kasutamine selle seisundi raviks, vähendab oluliselt medikamentide kasutamist.
Käärsoole vähk: läbiviidud uuring rottidel, viis järelduseni, et musta köömne õli vähendab oluliselt kasvaja arengut.

Samuti on musta köömne õlil ravivad omadused!
Uuringud on tõestanud, et ka musta köömne õlil on palju kasulikke omadusi.
See normaliseerib seedetrakti tegevust, aktiveerib immuunsussüsteemi, soodustab juuste kasvu.
Õli hävitab haigusi tekitavaid baktereid, alandab kolesterooli taset veres ning soodustab sapipõie tegevust. Sellel on ka tugevaid antioksüdantseid omadusi.
Õli kasutatakse paljude haiguste profülaktikaks ja üldise organismi tugevdamiseks. See mõjub õrnalt ja delikaatselt.

Kui päeva jooksul tarvitada 1 teelusikatäis õli, siis selline kasulik lisand aitab normaliseerida ainevahetust ja tõsta terve keha immuunsust.

NB!Köömneõli ei tohi aga kasutada rasedad ja alla 3 aastased lapsed!


You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate