No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Elu kulgeb seitsmeaastaste tsüklite kaupa.

by - esmaspäev, aprill 03, 2017



Inimesed elu kulgeb seitsmeaastaste tsüklite kaupa. Iga inimese elu kujutab endas teed- teed, kuhu kuuluvad kindlaks määratud peatused ja mis kujutavad endas eraldi tsükli olemust.
Iga tsükkel lõppeb kriisiga, mis juhib edasi järgmisesse etappi.

0 – 7 aastat
Tugev side emaga. Horisontaalne maailma teadvustamine. Tunnete loomine. Ema lõhn, ema piim, ema hääl, ema soojus, ema suudlus on esimesteks tunneteks.
Nagu tavaliselt lõpeb periood ema armastuse kookonist välja tulemisega ja uue palju suurema külmema ülejäänud maailma avastamisega.

7 – 14 aastat
Tugev side isaga. Vertikaalne maailma teadvustamine. Isiksuse kujunemine. Isast saab uus eraldi seisev  partner, väljaspool perekondlikku kookonit maailma avastamise liitlane. Isa laiendab perekondlikku kookonit. Isast saab juhtfiguur. Ema on armastatud aga isast peab saama jumaldatu.

14 – 21 aastat
Mäss ühiskonna suhtes. Ema tunnustus. Intellekti kujunemine. See on nooruki ea kriis. Ilmneb tahtmine maailma päästa ja purustada kehtivaid struktuure. Noored ründavad perekondlikku kookonit ja hiljem kogu ühiskonda. Puberteete meelitab kõik mis paneb mässama – valju muusika, romantilised suhted, sõltumatuse poole püüdlemine, kaosed, teatud väljapaistvad noorte grupeeringud, anarhistilased väärtused, vanade väärtushinnangute eitamine. See periood lõppeb perekondlikust kookonist välja tulemisega.

21 – 28 aastat
Liitumine ühiskonnaga. Peale mässumeelset perioodi toimub stabiliseerumine. Olles ebaõnnestunud maailma hävitamises, integreerudes selles, tekib soov olla parem kui eelmised põlvkonnad. Toimub vanematest palju huvitavama töö otsingud, palju huvitavama elukoha otsingud kui vanematel on. Katse luua palju õnnelikumat perekonda kui vanematel. Partneri valik ja kodu loomine. Iseenese kookoni loomine. Periood lõpeb tavaliselt abieluga. Sellest hetkest alates on inimene täitnud oma missiooni ja lõpetanud esimese kaitsva kookoniga.

Esimese ruudu lõpp 4 X 7 aastat
Esimese ruudu lõpuks on inimene loonud iseenda kookoni ja astub teise seitsmeaastasesse  tsüklisse.



28 – 35 aastat
Kodu loomine. Peale abiellumist tulevad korterid, autod ja lapsed. Väärtused tekivad kookoni siseselt. Kuid kui neli esimest tsüklit pole edukalt läbitud siis kodukolle puruneb. Kui suhted emaga pole olnud korralikult hakkab ta tüütama oma minijat. Kui isaga on olnud samuti siis hakkab ta oma nina toppima noorte ellu. Kui ühiskonna vastane mässamine pole läbitud, siis on risk tööalastele konfliktidele. 35 aastat – on vanus milles halvasti küpsenud kooko0n tihti plahvatab. Sel juhul järgneb lahutus, vallandamine, depressioon, psühhilised haigused. Sel juhul tuleks esimesest kookonist loobuda ja….

35 – 42 aastat
Kõik algab nullist. Peale läbitud kriisi inimene oma varajasema kogemuse, vigadest õppinuna taastab teise kookoni. On vaja uuesti täisväärtuslikult üle vaadata suhted emaga, perekonnaga, isaga. See on periood kus lahutatutel tekivad armukesed. Nad üritavad võtta seda mida ootavad ja enam seda mitte abielust, vaid lihtsalt vastassugupoolelt.  Suhted ühiskonnaga peab samuti üle vaatama. Nüüdsest valitakse tööd mitte enda vaatevinklist või turvalisuse põhjal, vaid selle järgi kui huvitav see on või kui palju vaba aega see jätab. Peale esimese kookoni purunemist  on inimesel alati soov võimalikult kiiresti uus luua. Uus abielu, uus töö, uued suhted. Kui parasiitsetest elementidest vabanemine on läinud edukalt peaks inimene olema võimeline taastama mitte sama väärset vaid palju paremat kookonit. Kui ta pole minevikus tehtud vigadest aru saanud, siis loob ta täpselt samasuguse kookoni ja saab täpselt samasuguste kaotuste osaliseks. See on see mida nimetatakse „ ringi ratast jooksmine“. Sellest ajast alates saavad kõik tsüklid ühtede ja samade vigade korduseks.

42 – 49 aastat
Ühiskonna heakskiidu saavutamine. Nii kui inimene on loonud uue parema kookoni, saab ta tunda täiuslikku elu abielus, perekonnas, töös ja enese arengus. See võit viib kahele uuele käitumistüübile. Kui inimesele on tähtsad materiaalse heaolu tunnused: rohkem raha, rohkem mugavust, rohkem lapsi, rohkem armukesi, rohkem võimu, siis ta pidevalt rikastab oma uut paremat kookonit. Kui inimene suundub uute territooriumite vallutamisele, just nimelt vaimsetele, siis algab tõelise isikupära loomine. Kõikide loogikate kohaselt peaks see periood lõppema identiteedikriisiga ja eksistentsi küsimusega. Miks ma olen siin, milleks ma elan, mida ma pean tegema, et elu saaks mõtte lisaks materiaalsele kasule?

49 – 56 aastat
Vaimne revolutsioon. Kui inimesel on õnnestunud luua või siis taastada oma kookon ning realiseerida end peres, tööl siis ta soovib loomulikult omandada ka tarkust. Nüüdsest hakkab uus viimane seiklus, vaimne revolutsioon. Vaimsuse otsingud, kui neid peetakse ausalt ilma et satutaks gruppidesse või valmis ideede küüsi, ei saa kunagi lõppenuks. Need hõlmavad kogu ülejäänud elu.

Teise ruudu lõpp 4x7 aastat
NB! 1: edasi kulgeb arenemine spiraalselt. Iga seitsme aasta jooksul inimene tõuseb ühe pöörde jagu ja uuesti läbib neid samu küsimusi: suhted emaga, isaga, suhted ühiskonna vastasesse mässumeelsusesse ja suhted perekonnaga.
NB! 2: Mõnikord inimesed kannatavad teadlikult krahhi perekondlikes suhetes või töös, et nad oleksid sunnitud uuesti kõike tsükleid alustama. Sellisel moel püüavad nad vältida või siis edasi lükata seda momenti millal nad peksid üle minema vaimsele faasile, kuna nad kardavad iseendaga silmitsi seista.


You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate