No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Tuuletaskud maasikatega

by - kolmapäev, juuni 20, 2018


Tainas:

3 dl vett
125g võid
1 tl suhkrut
näpuotsatäis soola
3,5 dl nisujahu
4 muna


Täidis :

250 g kohupiima
2 dl vahukoort
100 g suhkrut
Maasikaid

Peale raputamiseks tuhksuhkrut

Keedutaigna valmistamiseks
Kuumuta potis vesi, või, suhkur ja sool keemiseni. Tõsta seejärel tulelt ning lisa ühekorraga eelnevalt sõelutud jahu. Sega kiiresti ühtlaseks kuni tainas lööb poti servadest lahti. Kui vaja, pane anum uuesti tulele et tainas segades poti külgeldelt lahti lööb ning moodustab ühtlase palli. Jahuta tainas umbes 60 kraadini ja klopi ükshaaval juurde munad, segades korralikult iga muna lisamise järel. 
Valmis tainas peab jääma ühtlane ja läikiv.Pritsi läbi kondiitrikoti või selle puudumisel kilekotiga küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile umbes kahe sõrme jämedused ribad. Jäta ribade vahele natukene ruumi, kuna ahjus nad kerkivad. Küpseta 220 kraadi juures 15 minutit, seejärel alanda kuumust 200 kraadile ning küpseta veel 10-12 minutit, kuni koogikesed on kenasti kerkinud ja kuldseks küpsenud. Pärast küpsemist lülita ahi välja, kuid jäta valminud tuuletaskud lahtise ahjuuksega ca 5 minutiks ahju seisma sest nii ei vaju küpsetised kokku.
PS! Ära ava küpsetamise ajal ahjuust!
Lase tuuletaskutel jahtuda.

Täidise valmistamine
Täidise valmistamiseks sega vahustatud vahukoor ülejäänud ainetega. Tükelda maasikad.
Vahusta omavahel vahukoor, kohupiim, maasikatükid ja suhkur. Lõika tuuletaskud pooleks, umbes kolmandiku võrra, nii et nn pealmine pool poleks täiesti lahti, vaid osaliselt kinni veel. Tõsta kondiitripritsi või lusikaga tuuletaskute alumisele poolele kohupiimatäidist, vajuta pealmine pool alla tagasi. Enne serveerimist puista tuuletaskud tuhksuhkruga üle. 



You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate