No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

10 toataime, mida on kasulik magamistoas kasvatada

by - teisipäev, juuni 05, 2018


 Taimed – need on elavad olevused, milledele on omane hingamine. Nad tarvitavad hapnikku ja moodustades kasulikke orgaanilisi aineid fotosünteesi ja loomuliku valguse tulemusena neelab süsinikdioksiidi. Kuid öisel ajal ei jätku taimel valguse energiat ja süsihappegaasi väljutamine suureneb.
Inimene vajab magades piisavas koguses lisa hapniku, kuna sellel on rahustav toime, vähendades rahutust ja kõrvaldades unetust.
Osadel taimedel on võime sind magama panna!Pakume teile nimekirja taimedest, mis eraldavad palju hapnikku isegi öösel, seepärast on neid hea magamistoas omada, et kindlustada endale hea uni.


1. ARECA PALM

Võib-olla olete seda taime märganud hambakliinikutes – sellega armastatakse ehtida suuri ruume. Kuid samuti sobib see ka kodustesse tingimustesse. Palmi peamine eelis on selles, et ta on eriti efektiivne igasuguste erinevate kahjulike gaaside omastamises ja säilitab vajaliku õhuniiskuse. Kuna selle kodumaaks on – tihedad vihmametsad ja ta sobib hästi ruumidesse, kus on ebapiisav päikesevalgus.
 

2. JÕULUKAKTUS

See taim on tuntud ka lülikaktuse, „dekabrist“ nimede all, kuna õitseb väis esimesel talvekuul. Ta võib täiesti asendada okkalist jõulupuud. Kuid isegi ilma õiteta rõõmustab ta meid oma paksude lehtede iluga. See taim on kasulik tervisele, kuna toodab hapnikku kogu ööks kindlustades sellega meile rahuliku une. Ta tunneb ennast hästi pimedates tubades ja muudab sellega magamistoa kujunduse ideaalseks.
 

3. PÜHA VIIGIPUU

Seda taime ümbritsevate müütide kohaselt elavad tema lehtede vahel surnute hinged. Seda kontrollida vaevalt keegi tahab, kuid täpselt on teada, et viigipuu on efektiivne diabeedi, astma ravimisel ja kõhukinnisuse ennetamisel. Lisaks sellele on tema lehed jõuliseks hapniku allikaks. Võimalik, et just seepärast otsustas budhha valgustatuse juurde jõudmiseks mediteerida püha viigipuu all.
 

4. AALOE VERA

See looduslik vahend on paljude nahaprobleemide lahendaja ja ravib paljusid haigusi, on taimede kuningas samuti eraldab palju hapnikku öisel ajal. Aloe vera on NASA poolt kõrgelt hinnatud kuna on fantastiline õhukvaliteedi tõstja.Aloe vera peamiseks plussiks on see, et ta on äärmiselt vastupidav ja ei vaja palju kastmist. Ta paljuneb väga kergesti ja seepärast võite te terve maja aaloe pottidega täita, et saada temast maksimaalset kasu. 


5. HAVISABA

Seda nimetatakse veel ka „mao taimeks“, „ ämma keeleks“. Ükskõik kui õelad nimed ka poleks on hea seda taime kodus pidada, kuna seda loetakse üheks parimaks õhu puhastajaks. Havisaba eraldab öö jooksul rohkelt hapniku, ning parandab seeläbi õhukvaliteeti mis laseb kergemini hingata.Sarnaselt aaloe verale see triibuline taim, mis meenutab mao nahka on vastupidav tagasihoidlik ja ei vaja teie pidevat tähelepanu.


6. GERBERA

Tooge oma ellu päikesepaistet pannes need kirka oranži värviga lilled oma tuppa. Lisaks sellele, et gerberad puhastavad ja värskendavad õhku, kasutatakse neid ka tervenemiseks – külmetuse ravist kuni vähi ennetamiseni välja. Gerberate ostmisel valige kvaliteetne istutusmaterjal, kuna need taimed võivad osutada raskesti kasvavateks.


7.NEEMIPUU

India kultuuris peetakse seda puud puhtuse sünonüümiks, kuna sellega puhastatakse õhku, kuid toimib ka loodusliku pestitsiidina, luues barjääri verejanulistele sääskedele. Asi on selles, et taim mitte ainult ei hävita kahjureid vaid ka takistab munade valmimist. Siiski tuleb meeles pidada, et neepuu kodus kasvatamisel on nõutav kannatus ja eritingimused: palju päikesevalgust ja kvaliteetset mulda.


8. ORHIDEE

Mõned imeilusad lilled on võimelised kaunistama isegi vangla kambrit, kuid nende tähendus on palju laiaulatuslikum, mitte ainult esteetiline nauding. Orhideesid on hea hoida magamistoas, kuna eraldavad öösel hapnikku. Need on ideaalsed ka teiste ruumide jaoks, tänu oma võimele taluda keskkonna ksüleeni( mida on leitud saastatud värvis), värskendades õhku. Kui teile tundub, et need imeliste värvidega lilled nõuavad palju vaeva kasvatamiseks, siis te eksite. Ärge kartke neid vaid andke neile rohkelt päikesevalgust ja ülejäänu teevad nad ise.


9. TULSI e. INDIA PÜHA BASIILIK

Kuigi selle taime lehtede tarvitamisel on omad eelised, on lihtsalt selle läheduses olemine inimesele kasulik. Tulasi lehed eraldavad väga iseloomulikku lõhna, mis aitab tugevdada närve, alandada rahutust. Eriti efektiivne on see peale väsitavat tööpäeva, kui tahate lõõgastuda. Magamistoas isegi öösel hapnikku tootvate ja seda eraldavate taimede olemasolu aitab teil hästi välja puhata, et hommikul tunda ennast aktiivse ja elujõulisena.


10. LAVENDEL

Lavendli lõõgastavad omadused leevendavad stressi ja ärevust. Samusti aeglustub südame töö ning tuues magamistuppa rahu, mis sobib hästi lõõgastuseks ja magamiseks. Lisaks sellele aitab lavandel ravida unetust ja ärevushäireid. Uurijad kinnitavad, et lavandli lõhna sisse hingamine on rahustava toimegaja toimib sama efektiivselt, kui rahusti.

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate