See siirup on imelise värvi ja lillelise maitsega. Seda siirupit võid lisada mineraalvette või šampusele, või tehes ise limonaadi, Sirelisiirup annab lillelise maitse ja aroomi piparmünditeele, kokteilidele (nt viina- ja džinnikokteilid), tordikreemidele, mulliveele.
Retsept
500 gr suhkurt
1 l vett
1 sidrun
20-25 sirelikobaraõisikut
10 gr sidrunihapet
Nopi sireliõisikud ja aseta suuremasse laia suuga purki.
Pere sidrun hästi korralikult ( harjaga) puhtaks, viiluta ja lisa sidruniviilud õite vahele.
Pane vesi keema ja lisa suhkur, keeda siirupit vaiksel, kuni suhkur on lahustunud. Siis keeda veel paar-kolm minutit. Lase siirupil veidi jahtuda.
Vala saadud siirup purki, sirelitele peale ja pane kaan peale. Lase jahedas tõmmata paar kolm päeva.
Nüüd kurna siirup läbi kahekordse marli või tiheda sõela. Kalla sirelisiirup steriliseeritud pudelitesse või kaunisse karafini, ning säilita kuivas, pimedas ja jahedas.
Nipid ja soovitused:
- Kui soovid siirupile kindlasti lillat värvi, lisa potti paar-kolm mustikat
- Kui kasutasid tumelillasid sireliõisi, muutub siirup kenasti helelillaks.
- Mida kauem sa hoiad sireleid nõus, seda tumedamaks( punakamaks) nad lähevad
0 comments
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.