No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Soovid grillida, kui tõeline proff, siin sulle mõned näpunäited omaala asjatundjatelt!

by - reede, juuni 15, 2018


Grillihooaeg on täies hoos, pea iga nädal küpsetab mõni naaber vorstikest või liha ja eramajade rajoonis hõljub grill-liha lõhn.
Grillimine pidavalt olema eestlaste suvine rahvussport. Et see veel paremini õnnestuks, on palju nippe, mida tasuks jälgida. Siin on põhjalik grillmeistri nipikogu.

Korralikud tööriistad

Vahet polegi, kas oled täiesti algaja grillija või juba kogenud grillmeister, ikkagi on sul vaja mõningaid tööriistu selleks, et grillimine paremini õnnestuks. Pikad grilltangid, terashari grilli puhastamiseks ja pika varrega spaatel peaks kuuluma iga grilli juurde.

Unusta süütevedelik alatiseks!

Grilli süütamiseks kasuta süütetablette. Süütevedelikuga süütamise kombe võiks üldse unustada, sest see võib olla tuleohtlik ning süütevedelikuga üle ujutatud sütel küpsetatud toidule jääb külge süütevedeliku maitse. Ei tundu just tervislik! NB! Söed saad põlema ka tilgakese tavalise toiduõliga – pritsi seda sütele ja süüta.

Küpseta kaane all!

Grillitakse kaane all ja võimalikult vähe lahtise kaanega, et vältida liha kõrbemist ja nö tallanahaks põlemist.
Jaga grill kuumuse järgi tsoonideks!

Söegrillil on kõige kõrgem temperatuur keskel ja äärtel on see madalam. Grillimise alguses panegi toit keskele ning tõsta ta grillimise kestel madalama temperatuuriga kohale. Nii väldid liha kõrvetamist.

Alusta puhtalt lehelt!

Enne igat grillimist tuleb grill puhastada selle külge eelmisel toiduvalmistamisel jäänud toiduosakestest. Seda on kõige parem teha traatharjaga. Et toit ei jääks grilli külge kinni, selleks pühi puhastatud grill kergelt üle õlis niisutatud paberrätikuga.

Grilltikud likku!

Grillimisel on mugav kasutada bambusest või puidust grilltikke. Et need grillikuumuses vastu peaksid, pista nad enne grillimist umbes pooleks tunniks vette likku.



You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate