Kraadidega hoidis- rumpott
Marjade ja puuviljade konserveerimine rummis on sakslaste ammune tava. Hoidiseks võid valida mistahes marju ja puuvilju ning ühtegi neist pole palju vaja. Rummipott on kindlasti kõige põnevam hoidis! Pealegi on seda lihtne valmistada, sul on vaja vaid kaanega potti või klaaspurki, kuhu saad talletada suve jooksul valmivaid marju ja puuvilju vaheldumisi suhkruga. Peale kallad pisut rummi- ja ongi kogu kunst!
Saksamaal on saada mitmesuguses suuruses rummipotte, kui sul sellist pole, võid valida ükskõik missuguse kaanega poti, või tumeda klaaspurgi. Läbipaistvas nõus muutub marjade värv kergesti, sellepärast tavalist klaaspurki ei soovitata.
Marjad ja puuviljad olgu esmaklassilised, neid tuleb ka hoolikalt pesta ja puhastada.Suured puuviljad kooritakse ja tükeldatakse kuubikuteks.
Suhkurt kasutatakse hoidises poole võrra marjade või puuviljade kaalust. Kui näiteks paned potti 1/ 2 kg maasikaid, siis kulub 1/4 kg suhkrut. Kalla peale 3 dl heledat rummi. Vala peale niipalju valget rummi, et marjad oleksid kaetud.
Hoia rummipotti jahedas kohas. Kuu aega pärast viimaste marjade lisamist on hoidis valmis. Kalla potti veel paar detsiliitrit rummi tugevama maitse ja aroomi saamiseks.
Rummipoti valmistamiseks sobivad erinevad (mitte üleküpsenud!) kodumaised marjad ja puuviljad, sh maasikad, põldmarjad, mustad ja punased sõstrad, vaarikad, virsikud, aprikoosid, kirsid ja ploomid. Väldi õunu, banaane ja mustikaid.
Kasuta rummipoti vaimustavat sisu jäätise, või vahukoore juurde magussöögiks.Samuti saab seda kasutada
0 comments
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.