Nädal tagasi hakkasid minu mitu sirelipuud meie õues täies õites õitsema, täites õhu magusa parfüümiga. Eelmisel aastal saime teada, et need õied on söödavad. Pisikesed õied on võimalik lisada salatitesse, muutes need värvikamaks. Võib ka teha ilusad, õrnu komme, kus kestavad kaunid õied mis on langenud puust ja nende magus lõhn meenutab kevadet. Selle asemel, et hoida mälestusi kevadest tehes lihtsalt fotod, otsustasin, et säilitada tükike sireliõitsemise hooaega kristalliseerunud kujul.
ning seejärel eemalda õied oksa küljest. Minu viimase aja avastus on uhmri kasutamine suhkru
peenestamiseks. See viis sobib väiksema koguse jaoks ning uhmerdamisel saab suhkru peenestada tolmpeeneks. Suhkur koos sireliõitega purki ja seisma, et sirelilõhn pääseks suhkrule juurde. Valmis! :)
Kohe kasutamiseks ja kookide, tortide kaunistamiseks.
Konserveeritud sirelid.
Magus sireliõis
RetseptSireleid
Munavalge
Suhkur
Eemalda sirelid varre küljest. Võta munavalge, aseta madalasse kaussi, torka sirelid muna sisse ja koheselt suhkrusse. Lase kuivada.
Suhkrune sirel
KoostisosadSirelid
vett
suhkrut.
Valmista lihtne siirup (2 osa suhkrut ja 1 osa vett lase minut keeda, seejärel jahutage toatemperatuurini)
erinevat värvi sireleid, mis on varre küljest eemaldatud.
Kasuta peensukrute (müüakse "marja suhkur" nime all)
Varu kannatust - see on tüütu töö :) aga tulemus on seda väärt.
Erinevaid söödavaid lilli
0 comments
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.