Marineeritud punane sibul 3 minutiga. Kaks retsepti.
Grillhooaeg on kohe käes ja erinevad lisandid grillliha juures teevad sinu grilliõhtud eriti meeldejäävateks. Marineeritud sibul on mitte ainult ilus vaid ka maitsev.
Imeline maitsev lisand mis sobib nii šašlõki kui ka grillvorstide juurde.
Ainult 3 minutit vaeva ja saad imelise lisandi!
Marineeritud punased sibulad
Koostis:
100 g punast sibulat (u 2 sibulat)
1 sl suhkrut
1 dl punast veiniäädikas
1 dl vett
1 loorberileht
(1 küüslauguküüs - kui soovid kreftisemat marinaadi)
Valmistamine:
Lõika sibulad pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks. Pane keskmise suurusega kaussi ning pane mõneks ajaks kõrvale.
Võta väike pott, sega potis suhkur, veiniäädikas, vesi ja loorberileht. Kuumuta keemiseni ja jätka segamist kuni suhkur on sulanud. Võta pott tulelt ja vala marinaad sibulatele.
Lase marinaadil vähemalt 30 minutit jahtuda ja sibulatesse tõmbuda.
Ja valmis ta ongi!
Serveerida võid kohe, kui kohe ära ei tarbi võib marinaadi säilitada kaanega purgis ja külmkapis. Säilib kuni paar nädalat.
Marinaad küüslauguga
Koostis:
2 punast sibulat
1 tl suhkrut
1 küüslauguküüs
0,5 tl purustatud musta pipart
3 spl. oliiviõli
2 spl. palsamiäädikat
(mere)soola
Juhend:
Haki sibulad ribadeks. Võta kauss pane sinna hakitud sibulad ja kõik ülejäänud koostisosad ning mudi anuma sisu sõrmede vahel omavahel läbi.
Jäta segu tunnikeseks tõmbama ja valmis see ongi.
Kui marinaadi kohe ära ei tarbi, säilita külmkapis.
0 comments
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.