Prantsuse kirsikook
Kirsid on ühed minu lemmik marjad. Seepärast on meil ka aias päris mitu kirsipuud, mis annavad iga aasta päris korraliku kirsisaagi. Kuna olin usin ja tegin päris usinalt kirsse kompotiks, siis nüüd on viimane aeg kompotid ära kasutada, sest kaugel need uued marjadki enam on :)
Mõtlen erinevaid viise, kuidas kompotte erinevalt saaks ära kasutada ja siis leidsin selle retsepti siin! Tegemist on ühe lihtsa ja maitsva kirsikoogi retseptiga, lisasin ka video.
Vaja läheb:
4 muna
100 gr suhkrut
100 gr suhkrut
noaotsaga soola
100 gr jahu
vaniljet
(mandliekstrakti)
240 ml piima
30 gr võid
Valmistamine:
Esiteks puhasta kirsid kividest, määri koogivorm võiga ja puista üle suhkruga. Vahusta munad suhkruga segamini, lisa juurde järjest sool, jahu, vaniljet (mandliekstrakti kui soovid), vala juurde piim ja sulatatud või, sega kõik omavahel kokku.
Seejärel vala saadud taigen kirssidele, küpseta kooki 180C kraadi juures 40-45 minutit.
Pilt: kreativita.info
0 comments
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.