No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Juustune riisipõhjaga tuunikalapirukas

by - Neljapäev, jaanuar 18, 2018



Kindlasti on sul aegajalt jäänud järgi eelmisest päevast mingit toitu, kus oli vaja keedetud riisi. Kaste sai otsa ja riisiga nagu pole enam midagi teha. Enne kui suundud riisi minema viskama, võid teha sellest väga lihtsa ja maitsva piruka.
Paljud piruka komponendid leiad kindlasti oma külmkapist. 
Teen ise samuti aegajalt seda pirukat, kui riisi juhtub eelmisest päevast järgi jääma. Kui pitsa sündis itaalastel samuti erinevatest kappi jäänud jääkidest, siis antud piruka võib samuti samasse kategooriasse liigitada :)
Siin siis see tuunikalapiruka retsept.


Põhi

4 dl keedetud riis
1/2 sibulat (hakitud)
1 muna
1 spl  võid või oliiviõli
karripulbrit (võib ka ilma)
1 näpuotsatäis peensoola,
1 näpuotsatäis  musta pipar

Sega ained ühtlaseks massiks. Seejärel võta küpsetusvorm määri rasvainega vorm kokku ja suru taigen vormi põhja ning äärtesse. Seejärel tõsta vorm niikauaks külmkappi kuni teed valmis täidise.

Täidis

300 g tuunikala (2 purki ise kasutan tuunikala vees, kes tahab rammusamat kasutab tuunikala õlis)
1/2 sibul (hakitud)
1 keskmine punane paprika
1 tomat
2 muna
100 gr hapukoort
180-200 gr riivjuustu


Haki sibul, paprika, tomat. Kui konservis on liiga palju vett võid vee ära kallata. Pane kaussi kala, riivjuust, hakitud paprikas, tomat ja sibul. Sega kõik ühtlaseks massiks ja lisa aegajalt juurde koor. Võta külmkapist riisivorm välja ja vala saadud segu vormi. 
 Küpseta pirukst 200 kraadises ahjus 30-40minutit, kuni ta on saavutanud kuldkollase värvuse.


You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate