No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Külmutatud virsikumoos

by - teisipäev, august 07, 2018


See on üks kiirelt valmiv moos ja mida võib kasutada erinevate küpsetiste juures või lihtsalt saiale.

Moosi jaoks läheb vaja:

5 virsikut
3/4 klaasi heleda viinamarja mahla
1 spl sidrunimahla
2 spl pektiini
3/4 klaasi suhkurt
noaotsaga kaneeli (1/8 tl)
noaotsaga riivitud muskaatpähklit (1/8 tl)
( võid ka veidi hapususe lisamiseks punaseid sõstraid lisada)

Tegemisõpetus:
Võta virsikud ja aseta need keevasse vette kulpi kasutades, keeda neid 30 sekundit.
Tõsta tulelt ja võta kulpi kasutades keevast veest virsikud välja ja tõsta need jääkülma vette, võid ka jääkuuvikuid vette panna. Hoia neid seni vees, kuni nad on jahtunud.
Nüüd koori virsikutelt koor maha ja eemalda kivi. Tõsta saadud tükid plendrisse ja püreesta peeneks massiks.
Võta pott vala sinna viinamarjamahl ja sidrunimahl, pane keema, sega sisse pektiin ja plenderdatud püree. Seejärel suhkur, muskaatpähkel ning kaneel sega ja lase keema.  Keeda 5 min. koori vaht, tõsta seejärel tulelt ja lase veidi jahtuda ning pane purkidesse.
Selline moos seisab külmkapis kuuaega, kui just enne otsa ei saa :D

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate