Vanakooli purukook tordipulbrist
See on imelihtne ja nostaliahõnguline purukook, mida tegid juba meie emad ja mille maitse püsib kõigil meeles.
Koogi tersept on niivõrd lihtne ja originaalne, et võid erinevaid täidiseid sinna lisada, kas marju, rabarberit, või õunu jne.
Tordipulbrist kook on puhas klassika ehk vanakooli purukook.
Retsept.
1 pk Juubeli tordipulbrit
300 g kohupiima
300 g hapukoort
3 suurt muna (4 väiksemat)
500 g õunu, rabarnerit, marju vm
1 dl suhkrut
110 g külma võid
kaneeli- kui on rabarberi või õuna kook
1 tl vanillisuhkrut
Valmistamine:
Haki tordipulber võiga, kuni moodustub ühtlane purutaoline mass. Kõige lihtsam on teha seda näppude vahel aga võid teha ka köögikombainis. Seejärel sega omavahel munad, suhkur, vanillisuhkur, hapukoor ja kohupiim.
Laota ühtlaselt ¾ tordipulbri ja või segust küpsetuspaberiga kaetud vormi põhjale ja suru veidi kinni. Nüüd kalla sinna peale kohupiimasegu. Kohupiimale laota tükeldatud õunad (marjad, rabarber jne.) ja seejärel puista sinna peale järgi jäänud purusegu.
Küpseta kooki ahjus 180-200 kraadi juures umbes 45 minutit, kuni kook on saavutanud kauni kuldpruuni jume.
Küpseta kooki ahjus 180-200 kraadi juures umbes 45 minutit, kuni kook on saavutanud kauni kuldpruuni jume.
Enne serveerimist lase veidi jahtuda. Võid serveerida vanilje jäätisega.
0 comments
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.