No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Tiibeti laamade toitumisalaseid õpetusi

by - reede, august 03, 2018



 Tiibeti laamad tegid rasket füüsilist tööd ning toitusid peamiselt omaenda kasvatatud viljadest – järgisid enamasti taimset dieeti, lisanditena muna, või ja juust. Ühe toidukorra ajal sõid laamad tingimata neist ainult üht. Üks soovitusi on et puu-, juur- ja köögivilju ning tärklist sisaldavaid toiduaineid tarvitada eraldi imetajate ning linnu- ja kalalihast.
Ühiskonnas on üks suurimaid probleeme see, et süüakse liialt palju ja palju erinevaid toite miksitakse kokku. Teine probleem on see, et sageli inimesed lobisevad söömingu ajal või vaatavad telerit, arvutit  või tegelevad veel mingi muu tegevusega, ega keskendu söömisele. Soovitav on süüa aeglaselt, hoolikalt toitu läbi mäludes, sest kõik, mida inimene sööb, peab olema eelnevalt seeditud suus ja alles  pärast maos.Hea tervise saladus peitub lihtsas toidus, kui järgida Tiibeti laamade õpetussõnu.

Hea enesetunde ja tervise nimel tasub proovida tiibeti laamade toitumisõpetus, mis koosneb järgmistest reeglitest:

* Kunagi ärge kombineerige liha koos tärklist sisaldavate toiduainetega. Kuigi, kui olete noor ja tugev, pole teil vajalik tingimata seda reeglit järgida.
* Kui kohv mõjub teile halvasti, ärge lisage sellele piima ega rõõska koort. Kui mõju jääb endiseks, jätke kohv oma menüüst välja.
* Mäluge toitu, kuni see muutub vedela pudru sarnaseks.
* Sööge vähem.
* Iga päev jooge üks toores munakollane. Tehke seda enne või pärast sööki, kuid mitte söögi kestel.
* Viige miinimumini ühe söögikorra ajal tarbitavate toitude hulk.
* Sööge lihtsat ja peamiselt kulinaarset töötlemist mitte vajavat taimset toitu.
* Kombineerige toiduaineid ratsionaalselt. Toiduainete õige kombineerimine, õige tarbimise viis ja toitumise mõõdukus annavad koos suurepärase tulemuse. Kui te olete ülekaaluline, kaovad üleliigsed kilod, kui kannatate liigse kõhnuse pärast, siis võtate juurde. Kui toiduained on valitud õigesti, töötab seedetrakt efektiivsemalt, toitained omastatakse kergemini, mis võimaldab tervise paranemist.
* Hingake värsket õhku.
* Iga päev, nii sageli kui võimalik, laske kehale päikest, kuid alati vältige päikesepõletust.
* Jooge tavalist puhast vett.
* Uni ja puhkus peaksid kestma mitte vähem kui 8 tundi ööpäevas.
* Kolm korda nädalas, kas või ainult 20 minutit päevas, pühenduge kehakultuurile. Mõned spetsialistid soovitavad aeroobseid harjutusi: sörkjooks, ujumine, jalgrattasõit jms; teised soovitavad tegeleda raskejõustikuga või sooritada äkilisi liigutusi. Enamus on aga nõus sellega, et igapäevane pooletunnine hoogne kõndimine on suurepärane ja universaalne harjutus.
* Pidage kinni isikliku hügieeni reeglitest.
* Püüdke alati säilitada emotsionaalset tasakaalu tegutsemise abil, mitte vastureaktsiooni abil.
* Vältige äärmuslikke temperatuure (saunas ja jääsuplus).

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate