No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Võililleõli - naha parandaja

by - esmaspäev, mai 11, 2020



Võilill on nii tavaline taim, et lähemat tutvustamist ta ei vaja. Kuid enamik inimesi ilmselt ei tea, et võililleliike on Eestis tublisti üle saja.

Võilill (Taraxacum officinale) puhastab verd, võtab väsimuse, soodustab seedimist, langetab veres kolesterooli- ja suhkrusisaldust, jne. Nii et mitmel viisil on võilill kasulik ravimtaim.

Põletikelise (näo)naha parandaja

Võililleõitest õli, aitab toita (näo)nahka ning on hea kasutada ka pärast päevitamist võid sellega keha määrida. Aitab põletike, kortsude vastu, toidab hästi kuiva nahka. Ka mõjub hästi putukahammustuste, nahamarrastuste ja lõhedele peale panemiseks.

Valmistamine:
Korja puhtad võililleõied, kasuta ainult võilille kollast osa. Võta õie küljest ära roheline osa ja pista need purki. Vala neile peale (oliiv)õli nii palju, et see katab ära õied. Kaaneta ja lase sellel laagerduda 2 nädalat.

Põletushaavad- 

Võilillejuurtest õli aitab erinevate põletushaavade, nahamarrastuste ja sobib lõhedele peale panemiseks. Selle rohu jaoks on vaja võilillejuuri ja õli.

Valmistamine:

100 gr värskelt korjatud võilillejuuri, 0,5 l taimeõliga valada sellega juured üle. See tuleb nüüd jätta hoopis sooja või lausa päikese kätte laagerduma 40 päevaks. Aegajalt tuleb segu loksutamas käia.
Peale laagerdumise lõppu tuleb juureõli veevannis keeta 30 min ja pärast jahtumist tuleb segu kurnata.

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate