No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

TERVE MAKS – TERVE ORGANISM

by - kolmapäev, mai 27, 2020



Maks on eluliselt tähtis organ ja inimesed on aegadest aega kannatanud erinevate maksa haiguste all. Rahvameditsiini kogudes võib leida tuhandeid võimalusi maksa erinevate haiguste ravimiseks.

Siin olen toonud vaid osad välja.


  • Maksapõletiku (hepatiit) ravimiseks aitab hästi puju ( koirohi).seda võib panna maitseainena söögi sisse.
  • Mõnedes Balkanimaades ravitakse nakkuslikku hepatiiti veebaasil vereurmarohu leotisega. Tuleb võtta 1spl hakitud rohelist ja valada see üle 250ml kuuma veega, lasta jahtuda ning juua. Kuid selle taime kasutamisel tuleb olla ettevaatlik, kuna see on mürgine.
  • Aga Venemaal raviti kaua aega maksa mündiga. Kui segada võrdsetes kogustes münti ja vererumarohtu, võtta 1spl segu ja valada peale 250ml kuuma vett, lasta jahtuda ja juua tühja kõhuga, siis mitte ei saa terveks vaid maks, vaid võivad välja tulla ka sapikivid.
  • Kui hepatiit pole viiruslik, siis võtke 1l Cahors´i veini, valage sellega üle 100gr rohelist nõgest, laske seista 21 päeva. Siis kuumutage veerand tundi väga madalal tulel ja jooge veerand klaasi hommikul, lõunal ja õhtul.
  • Maksahaiguse nimega koletsüstostoom (cholecystitis ) ravimiseks, tuleks 2 ööpäeva nälja dieeti pidada, on lubatud vaid juua lahjat teed või lahjendatud ilma gaasita mineraalvett.
  • Selleks, et sapp ei ummistuks tuleks juua kalmuse juurtest valmistatud leotist. Võtke 2tl peeneks hakitud kalmuse juuri lisage 250ml külma vett ja laske öö läbi seista. Tarvitage 1spl hommikul, lõunal ja õhtul.
  • Kaukaasias kasutatakse erinevate maksahaiguste raviks kukerpuu erinevaid osasid. Võib teha veebaasil leotisi ja marjadest, rohelistest osadest, koorest ja isegi juurtest ekstrakte. Need parandavad sapi liikumist, võtavad ära valu. . kuid kui juua kukerpuu preparaate liiga kaua, siis võib järsku langeda arteriaalne vererõhk ja võivad tekkida probleemid roojamisega. Selleks, et teha kukerpuu koorest leotist on vajalik võtta 1spl jahvatatud koort, valada peale 250ml kuuma vett ja hoida 4 tundi ahjus. Võtta 125ml hommikul, lõunal ja õhtul 60 päeva järjest.
  • Selleks, et puhastada maksa ja viia välja sealt liiva ja šlakke, tuleb teha kaselehtedest preparaat. Võtke 1 spl tooreid lehti, keetke need 250ml veega, laske seista 20min. tarvitada veerand klaasi korraga 2 – 3 nädalat, 2 korda ööpäevas pool tundi enne sööki.
  • Maksa kolloidi puhul tuleks valmistada piparmündi lehtedest tee ja juua seda niipalju kui tahtmist on.
  • Maksa puhastamiseks šlakkidest kasutatakse tänapäeval tihti odavaid lihtsaid meetodeid. Võtke 3 klaasi kaera, pange 5 liitrilisse klaas nõusse, segage 3spl kaseurbadega ja 2spl kuivatatud pohla lehtedega, valage peale 4 l toatemperatuuril vett. Hoidke 1 päev külmas, siis keetke kinnises anumas madalal tulel veerand tundi, siis lisage veel sinna 3spl kirburohtu, 2spl maisi emakasuudmeid, hoidke veel veerand tundi tulel, siis peale 45 minutit kurnake. Seda leotist tasub segada teise leotisega, mida valmistatakse nii: tuleb peenestada 1 klaas kibuvitsamarju, valada üle 1 l keeva veega, keeta 10min, lasta seista 24 tundi külmas. Peale nende leotiste segamist tuleks see valada teise nõusse ja hoida pimedas ning külmas. Juua tuleks seda 150ml

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate