No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Kodused asjad, mis põhjustavad vähki... 11 asja, millest tuleks vabaneda!

by - pühapäev, mai 28, 2023



Juba ammu on teada, et paljud tuttavad asjad, mida peaaegu igaühe kodus leidub, sisaldavad ohtlikke aineid.
Hiljutised teadusuuringud kinnitavad, et ohtlikud kantserogeenid nagu formaldehüüd, triklosaan, naftaleen võivad põhjustada vähki.
Nende ohtlike kemikaalide kõrge kontsentratsiooniga kodutooted ujutavad jätkuvalt poode ja me toome need kõik koju…

Asjad, mis põhjustavad vähki:

Õhuvärskendajad, keemilised puhastusvahendid

Täis rinnaga õhuvärskendajat sisse hingates võite jääda mitte ainult ülemiste hingamisteede põletikku. Kaasaegsed õhuvärskendajad sisaldavad lenduvaid aineid, mis provotseerivad pahaloomuliste rakkude teket organismis.Lihtne viis koduõhu värskendamiseks on sidruni- või apelsinikoore keetmine. Ohutu viis vannitoa ja vannitoa õhu lõhnastamiseks: pange tualettpaberirulli sisse paar tilka oma lemmikeeterlikku õli.

Hambapasta ja suuveed

Hambapastade tavalised koostisosad on triklosaan ja fluoriid. Need on väga ohtlikud ühendid, mis kipuvad organismi kogunema.Ohtlikud on ka erksad värvained, mida on samuti tavalises pastas. Aeg minna üle orgaanilisele looduslikule hambapastale!

Teflonkattega kööginõud

Iseenesest on sellised nõud ohutud. Teflonkatted võimaldavad valmistada toitu minimaalse koguse õliga, toit ei kõrbe.Kuid niipea, kui lemmikpannile tekib kriimustus, muutub see ohtlikuks: kahjustatud teflonkatte kuumutamisel eraldub ohtlikke kemikaale, näiteks perfluorooktaanhapet, millel pole kohta inimeste toidus.
Kasutage kvaliteetseid nõusid, mida on raske kriimustada ja kahjustada.

Dekoratiivsed küünlad

Ilusa küünla taht sisaldab väga sageli selle kõvaduse suurendamiseks pliid. Plii põhjustab igas vanuses inimestel hormonaalset tasakaalustamatust ning lastel võivad tekkida õppimis- ja tähelepanuprobleemid, kui kodus on liiga palju pliid.Organismi kogunenud plii aitab kaasa vähirakkude arengule. Proovige kodus dekoratiivküünalde arvu vähendada, kindel viis end kaitsta on neid ise valmistada.

Deodorandid ja antiperspirandid

Alumiiniumi, ftalaate ja triklosaani sisaldavad antiperspirandid peaksid olema kodust väljas. Eriti ohtlik on selliste toodete kasutamine naistel – on tõestatud, et alumiinium põhjustab rinnavähki.Tavaline deodorant asenda mahetooraine analoogiga.

Duši kardin

Palju parem on panna duši alla klaaspaneel. Kui vannitoas on niiske ja kuum, hakkab plastkardin õhku paiskama ohtlikke aineid. 

Räpased, vanad jalanõud

Majja sisenedes on kõige parem panna kingad kohe kappi. Fakt on see, et koos jalanõudega toome koju täiesti ebavajalikud ja kahjulikud kemikaalid - pliist taimekaitsevahenditeni.Vanade jalanõude hoiustamise harjumus on väga ohtlik, tallad võivad sisaldada keemilisi ühendeid, mis saastavad maja atmosfääri.

Plastikust toidunõud ja plastpudelid

Ftalaadid ja bisfenool A on ained, mida leidub igas plastis. Püüa mitte osta plastikus olevaid toitu ega joo pudeli vett, mis on olnud pikka aega plastpudelis. Ära soojenda plastanumas toitu! On aeg vahetada sageli kaasas olev plastjoogipudel klaaspudeliga.

Puhastamata kraanivesi

Kraanivesi, mida te pole viitsinud filtreerida, sisaldab raskmetalle ja palju keemilisi ühendeid, mille me sageli unustame – näiteks kloori. Need võivad tervist mõjutada viisil, mis ei tundugi väike! Tervislik lahendus on paigaldada kodus veefiltrid mitte ainult joomiseks, vaid ka duši alla.

Värvid ja lakid

Kui kasutate majas värvi või lakki, ärge unustage tube hästi ventileerida! Isegi tavaline küünelakk mõjutab tervislikku seisundit, rääkimata ehitusvärvidest ja lakkidest. Ohtlikud kemikaalid - kantserogeenid -mis nendes meile tuttavates asjades sisalduvad, võivad mõjutada tavaliste rakkude DNA-d. Need põhjustavad pöördumatuid muutusi geneetilises materjalis, mistõttu inimene hakkab haigeks jääma.

Loodetavasti saabub peagi ökoloogilisem ajastu ja ümbritseme end ohutumate asjadega. Vahepeal peaksite alustama oma kodust, visates välja kõik kõige kahjulikum!



You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate