No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Mis kandub geneetiliselt lapsele edasi isalt ja mis emalt

by - pühapäev, juuli 30, 2023



Inimesed ei ole sünnist saati võrdsed.

Geneetika on üks salapärasemaid ja huvitavamaid teadusi. Loomulikult pärib laps mõlema vanema geenid, kuid ta võtab isalt mõned domineerivad omadused - nii head kui ka mitte kõige paremad.

Siin on geneetilised tunnused, mille lapsed pärivad oma isalt:

1. Südamehaigused.

Leicesteri ülikooli teadlaste uuringute kohaselt on teatud tüüpi kromosoomi kandvatel meestel peaaegu 50% suurem tõenäosus haigestuda haigustesse, mis mõjutavad pärgarterit (seisund, mida iseloomustab südame hapnikuvarustuse vähenemine). Ja seda omadust saab poegadele edasi anda.

2. Vaimsed häired.

Meestelt lastele edasi kanduvate psüühikahäirete hulgas on skisofreenia ja ADHD. Isa vananedes suureneb risk, kuna mehe DNA aastate jooksul muteerub.
Mis puutub naistesse, siis nad sünnivad teatud munarakkudega ja nende DNA ei muutu kogu elu jooksul.
"Isade DNA-s esineb neli korda tõenäolisemalt uusi mutatsioone, kuna nad jätkavad vananedes uute spermatosoidide tootmist."

3. Hambad.

Meeste hammaste ja lõualuu geenid on tugevamad kui naistel. Isalt võib laps saada mitte ainult puseriti hambad, vaid ka õhukese emaili.

4. Probleemid lapse kandmisega.

Teadlaste sõnul võib sperma halb kvaliteet olla geneetiline probleem. Kui laps sündis IVF-i tulemusena, kannatab ta tõenäoliselt ka viljatuse all.


5. Lapse sugu.

Prognoosi saab teha isa sugupuud uurides. Kui sperma kannab X-kromosoomi, siis ema X-kromosoomiga kombineerituna sünnib tüdruk.
Ja kui spermal on Y-kromosoom - poiss. Teadlased oletavad, et seni avastamata geen määrab kindlaks, kuidas X- ja Y-kromosoomid on jaotunud kogu isa spermas.

6. Lapse silmade värv.

Kuna meessoost geenid domineerivad naiste geenide suhtes, on näojooned ja silmade värv suurema tõenäosusega samad, mis isal.


7. Lapse kasv.

Kasv sõltub suuresti isapoolsetest geenidest. Pikad isad toodavad pikki lapsi.


Aga intellekt?

1. Intelligentsus ei kandu üle isalt pojale. See tähendab, et kui isa on geenius, siis tema poeg neid geene 100% ei päri.
2. Idiootism isalt pojale ei kandu edasi. Kui isa on täielik idioot, siis tema poeg seda ei ole. (siin käitus loodus targalt).
3. Isalt saadud intelligentsus kandub geneetiliselt edasi ainult tütrele. Ja sedagi vaid pool.
4. Intelligentsuse saab mees pärida ainult oma emalt, mille naine omakorda isalt.
5. Geeniuste tütred saavad olema täpselt poole targemad kui nende isad, kuid omakorda nende pojad on geeniused. Kui nende isa on loll, siis tütred on poole lollimad kui nende isad.
6. Seetõttu on geniaalseid naisi väga vähe, samuti 100% idioote. Aga meesgeeniuseid ja rumalaid mehi on palju.

Järeldused meestele:
1. Poja intelligentsuse ennustamiseks vaadake oma naise isa (kui ta on akadeemik, on ka teie poeg tark).

2. Su tütar saab poole su mõistusest. Aga ka pool oma rumalusest. Intellekti poolest on ta teile lähemal. Tema(tütre) poeg saab kõik su vaimsed jõud. Kui tahad tarka põlvkonda, unista tütrepojast.

3. Sinu vaimsed võimed on emalt, õigemini vanaisalt.

Järeldused naistele:
1. Teie poeg on vaimselt teie isa koopia ja tema näägutamine „olete sama loll kui su isa” ei vasta päris tõele. Peate ütlema: "Sa oled sama loll kui su vanaisa" 

2. Su tütar on kasvatuselt sinu moodi, aga mõttelt nagu tema isa. Tema pojad on teie mehe koopiad. 

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate