No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

PODAGRA

by - teisipäev, märts 04, 2014


 

Podagra on ainevahetushäire, mille puhul liigestesse, kõõlustesse ja kõhrkudedesse hakkavad ladestuma soolad. Sageli saab podagra alguse maksa- või neeruhaigustest, mis aeglustavad kusihappe väljutamist.
Haigus areneb pikkamisi. Luudes ja liigestes tekkivate muudatustega kaasnevad põletikulised protsessid; muutuvad nende ehitus ja talitlus. Krooniline podagra võib aeg-ajalt ägeneda. Valu ründab haiget peamiselt öösel ja on võrdlemisi intensiivne. Haige koht punetab ja kuumab, liiges on tursunud ja hell. Kehatemperatuur võib tõusta 38 kraadini ja püsida 2-4 päeva.
Ehkki podagra lööb tavaliselt suurde varbasse, võivad valutama hakata ka teised liigesed.
Suurt tähelepanu tuleb pöörata õigele toitumisele. Haige menüüst tuleb välja jätta rasvane liha, alkohol, kihisevad joogid, hapuoblikas, spinat, suhkur ja teised süsivesikud, sealhulgas jahutooted. Soovitav on hakata taimetoitlaseks. Kasulik on süüa tikreid, metsmaasikaid ja sidruneid.
Podagra koduseks raviks on rahvameditsiinil sissevõtmiseks ja pealemäärimiseks välja pakkuda terve hulk vahendeid.
· Mesilasemürk. Esimesel päeval saab haige ühe mesilasepiste, teisel kaks ja nii edasi kuni üheksanda päevani. Minut pärast nõelamist on soovitav astel välja tõmmata, ent selle võib ka veidi kauemaks jätta - mürgiannus suureneb siis natuke. Pärast esimest ravikuuri (55 pistet) tuleks 3-4 päeva vahet pidada ning seejärel võib haige saada iga päev 3 pistet. Teine ravikuur kestab 1,5 kuud ning selle ajaga saab haige umbes 140 mesilase mürgi.
· Või. Mõned ravitsejad on soovitanud ajada 100-150 g värsket magedat võid keema, eemaldada vahu, lisada tulelt võetud võile 100-150 g piiritust ja panna põlema, et alkohol aurustuks. Saadud seguga tuleb määrida lõkke, kamina või ahju juures istudes haigeid liigeseid. Pidavat olema väga mõjus rohi.
· Salvei. Keetke 2 karpi apteegist ostetud salveid 10 minutit 6 liitris vees, jahutage, nii et kannatate käe sisse pista, ja leotage selles haigeid käsi või jalgu. Hoidke keedust kuumas ja lisage seda vajaduse korral jahtuvale leotusveele.
· Sirel. Toppige 0,5 l pudel kaelani sireliõisi täis, valge piiritust peale, laske 21 päeva pimedas kohas tõmbuda ja võtke 3 korda päevas enne sööki 30 tilka. Tinktuuriga võib määrida ka haigeid kohti ja teha kompresse.
· Apteegikummel. Leedripuuõied. Võtke neid võrdsetes kogustes, valage keeva vett peale, laske tõmbuda ja tehke kompressi.

Vaata ka teisi haigusi - 60-haigust-ja-nende-ravi-maarohtudega 

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate