Kirsiõite rullbiskviit.
Leidsin sellise toreda rullbiskviidi ja kohandasin selle natuke ümber, sest kõiki koostisosi pole kusagilt saada.
Taigna retsept -
5 muna
5 spl suhkrut
2,5 spl tärklist + 2,5 spl jahu (kokku 5 spl - tärklis pidavat
aitama kaasa, et bisviitpõhi ei vajuks küpsetamisel alla ja oleks
elastsem).
Originaalis kasutatud marineeritud kirsiõisi, kuid võid kasutada Eesti kirsi/ploomiõisi, mis vaja eelnevalt ette valmistada - peotäis õisi, 1 muna valge, 1 dl tuhksuhkrut.
Kata suur ahjuplaat küpsetuspaberiga; klopi munavalged kergelt
vahuseks. Pintselda õielehtede välimine pool munavalgega üle ja
lao ühe kihina ja piisavalt suurte vahedega ahjuplaadile, määritud külg
üleval; sõelu üle tolmsuhkruga. Lase soojas kuivas kohas järgmise
päevani kuivada. Kasuta kuivanud õielehti koogikaunistuseks tervelt või
siis purusta kergelt surudes ja pruugi saadud puru puistekaunistusena.
Rullbiskviidi lihtne retsept ongi see, et kõike pannakse ühepalju -
kui tehakse nelja munaga, siis pannakse kõike muud ka 4. Sama retsepti
järgi tehakse ka tordipõhjasid, ainult siis tuleb panna kõike rohkem
(näiteks 8 muna jne).
Munavalged vahustada kõvaks vahuks, nii et kui kausi teistpidi keerab,
ei kuku kausist välja, munakollased vahustada suhkruga heledaks vahuks,
siis lisada munakollasevahule tärklis, jahu ja munavalgevaht, segada
ettevaatlikult lusikaga tõstes segamini. Panna küpsetuspaberile,
küpsetada keskmises vahes 200 kraadi juures umbes 7-8 min kui pealt
pruunikaskollane.
AHJUPLAADI ETTEVALMISTAMINE: Enne munade vahustamist valmista ette
ahjuplaat. Kata see küpsetuspaberiga ja määri hoolikalt võiga – see
ennetab biskviidi kleepumist küpsetuspaberi külge.
400 g maitsestamata kohupiimakreemi
2 spl suhkrut
2spl mustsõstra moosi
vaniljet.
KUIDAS BISKVIIT RULLI KEERATA: Selleks, et biskviit õnnestuks aga rulli keerata, tuleb see vahetult pärast ahjust võtmist eel-rullida. Selleks aseta lauale küpsetuspaber ja puista see üle suhkruga. Kummuta ahjust võetud biskviit sellele ja keera koos paberiga rulli. Suhkur aitab vältida seda, et biskviit end küpsetuspaberi külge kleebib. Suhkru asemel võid kasutada ka mandlilaaste või kliisid.
Alg allikas ja retsept - siin
Siin on õpetused kuidas teha ise söödavaid lilli - http://toidutare.ee/toidust/n%C3%A4dalalood/D764/
0 comments
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.