No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Sinine tillandsia.

by - pühapäev, aprill 07, 2013




Tillandsia cyanea.
 Tillandsia on Ekuadorist pärit bromeeliate hulka kuuluv õitsev taim. Nagu enamik bromeeliaid, on ka tillandsia epifüüt st looduses kasvab tillandsia suuremate taimede okste ja lehtede vahel nii, et ta juured ei puuduta isegi maad. Imelikul põhjusel on bromeelialised Eestis vähe populaarsed, kuigi oma kasvutingimustelt ja vähese nõudlikkuse tõttu sobivad nad väga hästi igaühe koju. Tillandsia huvitava kuju ja välimusega õis kestab mitmeid kuid enne kui ta tuhmub ja seejärel ka närbub. Tavaliselt ta uuesti õide ei puhke, aga kuna seda taime on suhtleiselt lihtne paljundada, siis saate vanast taimest ka uued õitsevad taimed kasvatada.

  Hooldusjuhend.
Tillandsia vajab kõrget õhuniiskust, seega tuleb teda tihti piserdada, kasta tuleb teda aga harva. Kastmiste vahel peab mulla pealmine kiht läbi kuivama! Nagu kõik epifüüdid, nii on ka tillandsia väga tundlik just ülekastmisele. Kui kahtlete, et kas on vaja kasta või mitte, jätke pigem kastmata, sest liigse niiskusega võivad ta juured väga kergesti mädanema hakata.

Kasvutingimused
Tillandsia muld peab olema väga hea drenaažiga ja õhuline. Kuna taim on epifüüt, siis tegelikkuses ta eriti mulda ei vajagi, seda on vaja potti täpselt nii palju, et taim ümber ei kukuks. Kasvukoht peaks tillandsial olema soe ja niiske. Otsest päikesevalgust ta ei talu: kui taim saab liiga tugevat valgust, muutuvad ta lehed kollaseks või pruuniks. Parim kasvukoht on tema jaoks poolvarjuline. Väetada tuleks teda kuus paar korda.

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate