Mahlane mascapone - hapukoore rabarberikook.
Ükspäev mõtlesin et teeks midagi head ja mahlast, kuna kapis oli mitu karpi mascapone juustu ja hapukoort, ning külakostiks saadud rabarberid, siis tuligi mõte küpsetada üks rabarberikook.
Kook sai mõnusalt mahlane ja üldsegi mitte hapu, niiet jagan teilegi selle maitsva koogi retsepti.
RETSEPT
Põhi
150 g võid
1 dl suhkrut
100g hapukoort
2 muna
5 dl nisujahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
Täidis
250 g hapukoort
200 g mascapone juustu
1 dl suhkrut
2 muna
1 tl vanillisuhkrut
3-4 vart( keskmist) rabarbrit
Peale suhkru-kaneelisegu
Alusta rabarberite tükeldamisega. Mulle meeldivad väikesed tükid, kuid igaüks teeb nii suured kui teile meeldib :) Siis võta kauss, kuhu paned toasoe või ja vahusta suhkruga. Sega juurde hapukoor, muna ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Seejärel sega tainas ühtlaseks massiks.
Suru tainas küpsetuspaberiga kaetud vormi põhjale ja servadele. Minu kook sai tehtud sai algselt suuremal pannil tehtud(34 x40cm) ja sai veidi õhem, siis usun et parem tuleb vormis 30 X 36 cm läbimõõduga.
Sega hapukoor ja mascapone omavahel hästi läbi, lisa suhkur ja muna, ning vaniljet, kõige lõpus lisa hakitud rabarber. Sega ained omavahel ühtlaseks ja kalla tainale. Kõige peale raputa kaneeli-suhkru segu.Küpseta 200kraadise ahju keskosas umbes 30 minutit, kuni tainas on kuldpruun ja täidis hüübinud.
Lase veidi jahtuda, puista kergelt tuhksuhkruga ja serveeri tee, kohvi või külma piimaga.
0 comments
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.