ÕUNAKETTAD kaneelises taignas
ÕUNAKETTAD
Taigen:
1 klaas jahu,
1 tl suhkrut,
1/4 tl soola,
1 klaas leiget piima,
2 sl õli,
2 muna.
Rasva,
suhkrut,
kaneeli.
Täidis:
5 suuremat hapukat õuna,
2 sl suhkrut,
pisut sidrunimahla.
Sõelu jahu kaussi,lisa munakollastega segatud piim,maitseained ja õli, sega ühtlaseks vedelaks taignaks ning lase kaetult seista 20-30 min.. Munavalged vahusta tugevaks vahuks ja sega taignasse enne küpsetamist.Õuntel südamikud välja, koorida ja lõigata ketasteks. Õunaketastele piserda sidrunimahla,puista üle suhkruga ja lase 15-20 min seista. Kasta õunakettad taignasse ja küpseta kuumas rasvas kuldkollaseks,tõsta sõelale nõrguma, veereta suhkru ja kaneeli segus ning serveeri soojalt.
Allikas Ida Savi "SAIAD PIRUKAD KOOGID"
0 comments
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.