No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Kreftised üheöökurgid

by - teisipäev, juuni 27, 2017


Küüslaugu maitselised kurgid. Maitsevad ehk mõne jaoks liiga vängelt, kuid grilli juurde on need kui valatud :)
Valmistamisaeg keskmiselt vaid 10 minutit + pool päeva külmas vees + üle öö soolvees

Sul läheb vaja:
  • ca 2 kg väikesi kurke
  • 1 l vett 
  •  3 sl soola
  • näpuotsaga suhkrut
  • umbes 10 mustasõstra- või/ja kirsilehte paar mädarõikalehte
  • 10 tillioksa
  • 1 küüsluk
Valmistamine

1. Pese kurgid ja pane pooleks päevaks jääkülma vette.
2. Mõõda potti vesi, sool ja suhkur ning kuumuta keemiseni. Tõsta pliidilt ja lase hetke jahtuda.
3. Pese lehed ja nõruta-kuivata nii kurgid kui lehed. Lõika kurkidelt mõlemalt poolt otsad ära (siis imendub vedelik kiiremini, kuid ei pea lõikama ja saad kurke veidi hiljem krõmpsutada). Koori küüslauguküüned.
4. Lao nõusse pool lehtedest, tillivartest ja küüslauguküüntest. Pane kurgid vertikaalselt purki ning kata ülejäänud lehtede, tillivarte ja küüslauguga.
5. Kalla peale kuum soolvesi. Aseta peale raskus ja lase seista üle öö.
NB! Krõmpsuvatest värsketest soolakurkidest ei saa iial isu täis. Võileivale, salatiks või niisama näksimiseks ‒ alati on need head. Kui valad kurgid üle jahtunud soolveega ja jätad otsad lõikamata, saab neid süüa 2‒3 päeva pärast.


Retsept raamatust "KURK salatisse ja purki"

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate