No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Tort „õrnus“

by - Kolmapäev, november 15, 2017



Väga maitsev küpsetamist mitte vajav tort „õrnus“ saab tõeliseks maiuspalaks teie laual. Pisut aega ja šikk dessert rõõmustab teid oma õrna ja suus sulava maitsega. Iga lusikatäiega tahaks seda kooki üha rohkem: kuna kreem ja küpsisepõhi moodustavad omavahel jumaliku koosluse. Niisiis, ma jagan teiega selle tordi retsepti- nautige seda kas kuuma kohvi või tee kõrvale.

Koostis:

Küpsised ( kreeker soolaga) – 200gr
Muna – 3tk
Kondenspiim – 250gr
Piim – 400ml ( umbes kaks klaasi )
Vaniljesuhkur – 0,5 tl
Või – 200gr

Glasuur:

Suhkur – 4spl
Kakao – 4spl
Piim – 12spl


  1. Küpsetamist mittevajava šokolaadi glasuuriga tordi valmistamist tuleks hakata munade lahti löömisega. Lööme nad lahti sügavasse kausi ja vahustame kahvli või siis vispli abil ühtlaseks massiks.
  2. Võtame piima ja valame vahustatud massi sisse. Lisame kondenspiima, vaniljesuhkru. Segame kõik koostisained ühtlaseks massiks. 
  3. Paneme pliidi väikesele kuumusele, asetame kausiga vahustatud massi pliidile ja segame kogu aeg, kuni see läheb keema. Keedame umbes 2 minutit ja siis võtame kreemi tulelt: see peaks veidi paksenema. Siis paneme selle kõrvale. 
  4. Kuni meie kreem jahtub, hakkame valmistama šokolaadi glasuuri. Metall nõusse paneme suhkru, lisame kakao ja kergelt segame vispli või lusikaga. 
  5. Kui mass saavutab ühtlase massi lisame piima. Segame kõik koostisosad, nii et ei jääks tükke. 
  6. Lülitame jälle pliidi sisse väikesele kuumusele ja pidevalt segades, keedame seni kuni saavutame ühtlase massi. Võtame tulelt ära ja paneme kõrvale. 
  7. Lõikame või väikesteks kuubikuteks ja paneme sobivasse kaussi ( või peaks olema toatemperatuuriga ). Võtame miksri ja kergelt vahustame. Siis valame jahtunud kreemi või massi sisse. Segame kuni saavutame ühtlase konsistentsi ja vahustame mikseriga. 
  8. Kõik selle tordi jaoks vajalikud koostisosad on valmis. Nüüd hakkame seda kokku panema. 
  9. Mugavuse mõttes võtan ma küpsetusvormi ja vooderdan selle küpsetuspaberiga. Võtame küpsised ja paneme esimese kihi sellest maitsvast tordist. Määrime kihi ühtlaselt kreemiga, siis paneme teise kihi ja samuti määrime kreemiga: teeme seda nii kuni küpsised saavad otsa. Peale seda valame tordi peale šokolaadi glasuuri. 
  10. Paneme tordi mõneks tunniks külmikusse. 

Õrn ja aromaatne tort on tõeline nauding. Aga kui maitsev on ta tee või siis kange kohvi juurde! Proovige ja te ei kahetse!


You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate