No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

Müstilised loomad ja linnud

by - reede, märts 15, 2019



Juba vanal ajal seostati osasid loomi ja linde müstilise auraga. Inimestel oli teatavate loomade ees aukartus ja isegi hirm, osasid peeti suisa pühadeks. Inimesed uskusid, et osade loomade nägemine võib ette ennustada tulevikku. Samuti seostati loomi ja taimi jumalatega. Jumalanna Artemis kaitsis kitsi ja Poseidon hobuseid. Vanasti usuti, et kui sa näed või kohtad neid loomi, võib juhtuda, et jumalad annavad sulle kuidagi märku ja juhatavad sind.

 Ämblik

Ämblik on kannatlikkuse ja loovuse sümbol.Võrgu kudumine on loominguline ja aeganõudev tegevus, seepärast esineb ämblik loomismüütides kui abistaja või looja.
Ämblikke seostatakse tihti tarkusejumalanna Ateenaga. Ämblikud on pühad ja sümboliseerivad tugevat sidet kahe inimese ja looduse vahel
Ämblikud kaitsevad meid kurja eest ja on saatuse kujundamise ja ennustamise märgiks. Ämblik ühendab mineviku tulevikuga ning on igati positiivne ja hea õnne sümbol. Sellepärast kui sa kohtad ämblikku, ära teda tapa- viid õnne kodust välja!

Konn

See on suure õnne ja finantsedu ja kireva elu sümbol. Konn on heaolu ja vaimse puhtuse sümbol. Ta sümboliseerib tõelist armastust.

Madu

Maod sümboliseerivad üldiselt looduse maagiat, tugevaid jõudusid ja emakest maad. Samuti ka ümberkehastumist, muutumist, seksuaalsust, tarkust, kiusatust ja salakavalust. Madu vaarao otsaees sümboliseeris taevast ja maist võimu ja väge. Maomürk on ravimiks, mistõttu on madu rahvusvaheliselt meditsiiniteenistuse sümbol.
Kui sa juhtud nägema madu, siis tähendab see, et sa pead looma midagi loomingulist ja olema instinktiivne.

Kass

Kassid sümboliseerivad intuitsiooni, naiselikku jõudu ja nõiduslikku väge. Nad näevad vaime ning tunnetavad inimese haigusi. Kassid on tihedalt seotud tarkusejumalannaga ja sümboliseerivad varjatud maagiat, mida ei tohiks eirata.Kristlikus kultuuris on kass saatana, salakavaluse, pimeduse, laiskuse ja omandihimu sümbol, kuid Vana-Egiptuses oli kass üks auväärsemaid loomi, keda sarnaselt inimestega ka palsameeriti.
Samuti on oluline kassi värv. Valged kassid sümboliseerivad romantilist muutust, mustad kassid aga sümboliseerivad head või halba õnne ja tarkust. Punased kassid seevastu sümboliseerivad spirituaalsust ja erinevaid eksistentse.

Ronk e. Kaaren


Ronka peetakse nõia linnuks, kes toob talle sõnumeid, samuti peetakse neid surma ennustajateks, ning hävingu ja musta maagia sümboliteksEgiptuse mütoloogia järgi on ronk suure maagi ja tarkusejumala Thoth'i püha lind. Vanasti oli kaaren kui surma ja prohvetluse lind, kes kuulutas ette lahingut ja verevalamist.Ta on samuti pikaealisuse sümbol.  Tiibeti budismis vaadatakse ronka kui Mahākāla ehk raevuka ja hävitava jumaluse kehastust, sõnumitoojat, kelle nimi tähendab "Suur Must". Kui sa kohtad ühte seda püha lindu, siis ole valmis millekski väga oluliseks.

Lepatriinu

See pisike putukas toob meile õnne ja rõõmu. Ta on taassünni kehastus. Kehale maanduv lepatriinu on hea õnne ja edu sõnumitooja, lepatriinu tapmine toob sama koguse ebaõnne. Osad inimesed usuvad, et lepatriinud sümboliseerivad võitu ehk et väljakutsed leiavad pea oma lõpu.

Kotkas

Teda peetakse mõistuse avardumise ja kolmanda silma avamise sümboliks. Tal on seos šamaanidega ja teda peetakse jumala teenriks ning kaitsvaks jõuks. Heebrealastel oli ta aga tabu lind. Indiaanlased omistasid lindudele üldiselt erilisi võimeid, sest need linnud said liikuda kahe ilma- maa ja taeva vahel. Kuna kotkad lendavad kõige kõrgemal, ja on justkui jumalale kõige lähemal.

Sisalik

Väga ammustel aegadel usuti samuti, et sisalikud on õnnetoovad olendid, kes aitavad meid õigele teele juhatada.
See väike ja väle loom sümboliseerib unenägude maailma. Seega, kui sa juhtud nägema sisalikku, siis jäta meelde, mida sa unes näed. Nad võivad paljastada midagi erakordset. 

Liblikas


Paljudes kultuurides on liblikas hinge sümboliks. Läbi metamorfoosi muutub vingerdav ussike kauniks ingliks ning sel põhjusel võetakse liblikaid tihti muutuste märgina. Askeetidel sümboliseeris liblikas täiuslikkust.

Öökull/ kakk

Inimesed usuvad, et öökullid tulevad meid hoiatama millegi või kellegi eest. Sellepärast usutakse samaaegselt, et nad toovad tarkust ja õnnetust.
Kui sa juhtud nägema öökulli või kakku, ole väga valvas ja mõtle järgmisele etapile, mis sind ees ootab. Mõtle hoolega läbi, enne kui tegutsema asud.



You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate