Riivitud juustukook
Klassikaline kõikide poolt armastatud juustukook, kuid antud retseptis erineb see juustukook oma valmistamise poolest – „riivitud“ niimoodi nimetatakse seda juustukooki sellepärast, et taigen külmutatakse ja pärast riivitakse, mis annab valmis küpsetisele veel enam õhulisust ja pehmust ning lausa sulab suus.
Retsept
Taina koostisosad:
Jahu – 230gr
Või – 110gr
Küpsetuspulber – 1tl
Kakao – 1spl
Tuhksuhkur – 2spl
Piim – 2spl
Täidise koostisosad:
Toorjuust – 500gr
(võib kasutada 2 pakki kohupiimapastat, pehme ja sobib selleks suurepäraselt)
(võib kasutada 2 pakki kohupiimapastat, pehme ja sobib selleks suurepäraselt)
Muna – 2tk
Tuhksuhkur – 150gr
Maisitärklis – 1spl
Vaniljesuhkur – 1spl
Riivitud sidrunikoor – 1spl
Valmistamine:
Kuumutage ahi 175C. Koogivorm määrige võiga ja puistake jahuga üle. Suures kausis segage jahu ja küpsetuspulber. Seejärel lisage või, kakao, suhkur ja piim. Vormige taignast pallike ja pange see külmkappi vähemalt 30minutiks, parim kui taigen on külmikus 1 tund kuni kaks tundi, et taigen oleks võimalikult kõva riivimise jaoks. Mikserdamise nõus vahustage toorjuust, munakollased, sidruni riivitud koor, vanilje suhkur ja tärklis. Vahustage mitte vähem kui 2min. Teises kausis vahustage munavalged nii et moodustuks kõva vaht, kuid ärge üle vahustage muidu muutub vedelaks. Segage munavalgevaht ülejäänud massiga ( toorjuust jne.)Võtke taigen külmikust välja ja jaotage kaheks osaks, üks neist riivige riivil. Riivimata taigen jaotage vormi ühtlaselt. Seejärel valage täidis ühtlase kihina peale. Peale pustake riivitud taigen. Küpsetage umbes 45 – 50 min. laske jahtuda ja ongi lauale panemiseks valmis.
Vaata videot:
0 comments
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.