Mesine šokolaadi tort pähklitega
Mee šokolaadi tort pähklitega.
Koostis taigna jaoks:
Muna – 1tk
Suhkur – 150gr
Margariin – 30gr
Sooda – 1tl
Mesi – 2spl
Piim – 3spl
Jahu – 400gr
Kakao – 2-3spl
Kreem:
Muna – 1tk
Jahu – 2spl
Suhkur – 100gr
Piim – 300ml
Või – 300gr
Kreeka pähklid
Glasuur:
Šokolaad – 100gr
Või – 100gr
Valmistamine:
Kõik koostisosad peale jahu ja kakao segada ja kuumutada madalal temperatuuril kuni värvus muutub. Eemaldada tulelt, lisada jahu ja kakao ning segada tainas. Jagage osadeks lõigata ümmarguseks kaane abil või siis teise vormi abil ühesugusteks pannkookideks paksusega 4 – 5mm seejärel puistake üle jahuga ja küpsetage hästi kiiresti mõni minut mõlemalt poolt. Jahu pühkige maha kuiva pintsli või käterätiga.
Kreem:
Vahustage muna suhkruga, lisage jahu ja pidevalt kergelt segades valage piim. Keeta keedukreem veevannis või siis väga madalal tulel, pidevalt segades kuni paksenemiseni. Jahutage. Seejärel vahustage pehme või ja lusikakaupa lisada keedukreem vahustamist katkestamata. Küpsetatud kihid määrida keedukreemiga ja raputades sinna peale pähkleid. Jätta seisma toatemperatuuril 1 – 2 tunniks, et kreem imenduks kihtidesse.
Glasuur:
Veevannis sulatada šokolaad võiga ja valage sellega tort üle. Pange külmikusse jahtuma.
Head isu!
0 comments
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.