No Copy

©koduhaldjas.blogspot.com.ee. Toetab Blogger.

9. jaanuar - Aprikoosipäev

by - kolmapäev, jaanuar 08, 2025


Värsked aprikoosid on maitsvad, värskendavad ja neid tuleks võimalusel süüa. Kuivatatud aprikoosid on peaaegu sama maitsvad ja neid saab süüa aastaringselt. Hellitage end värske aprikoosiga või mõne aprikoositootega, nagu aprikoosimoos, konserveeritud aprikoosid või kuivatatud aprikoosid. Seoses virsikuga on aprikoosi sametine viljaliha üsna sarnane. Kuldoranži vilja tekstuur on aga tugevam ja maitse hapukam kui nõbu omal. Kuna me säilitame aprikoosi kergesti, naudime seda mitmekülgset puuvilja aastaringselt – värskelt, konserveeritud ja kuivatatult.

Aprikoose leidub kogu maailmas, kuid need pärinevad iidsetest aegadest Kirde-Hiinast Venemaa piiri lähedal. Hiljem viidi viljad Euroopasse ja Armeeniasse. Aprikoos leidis tee Põhja-Ameerikasse, kui Inglise kolonistid asusid elama Virginiasse. Aprikoosid rändasid kaugemale läände, kui Hispaania maadeavastajad ja misjonärid nad ekspeditsioonidele tõid. Selle rände tõttu hakati aprikoose tänapäeval kaubanduslikult kasvatama.

You May Also Like

0 comments

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Translate