14. märts - Kartulikrõpsupäev
Kartulikrõpsupäev on 14. märtsil ja on võimalus tähistada kõigi aegade lemmikut! Kartulikrõpsud on populaarne suupiste, mille valmistamiseks viilutatakse kartulid eriti õhukeseks, praaditakse ja lisatakse peale veidi soola ja maitseaineid.
Kartulikrõpsudest on saanud üks maailma populaarsemaid suupisteid, mis kunagi turule on jõudnud. Kuigi seda soolast loomingut saab nüüd valmistada väga erinevate meetoditega ja vürtsitada igasuguste maitsvate maitsetega. Mõni võib aga küsida, kust kartulikrõpsu leiutis pärines.
Neile, kes on huvitatud kartulikrõpsude ajaloost,19. sajandi keskel ilmub kartulikrõps kokaraamatutes nagu Alexis Soyeri Shilling Cookery for the People (1845) või Mary Randolphi Virginia majanaine (1824). 1870. aastate lõpuks lisati kartulikrõpsud regulaarselt restoranide menüüdesse "Saratoga Chips" nime all. Alles 20. sajandil hakati neid kodutarbimiseks masstootma, mis teenib üle 15 miljardi dollari aastas kogu maailmas tulu.
0 comments
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.