27. märts - Ülemaailmne juustupäev
Juustuhuvilised, kasutage võimalust maitsta ja avastage uusi juustuliike! See on võimalus riikidel tõsta esile oma kohalikke juustutraditsioone, kuna toor- ja käsitööpiimajuustud on piimasuurtööstuse pideva surve all.
Seega ei tähistata juustupäeval mitte ainult traditioonilii juuste, vaid ka toorpiimajuustusid, sajanditepikkuste kulinaarsete traditsioonide tõelisi pärijaid, mis on valmistatud piimast, mida ei ole kuumutatud üle 40 kraadi Celsiuse järgi, võrreldes pastöriseeritud piimajuustuga, mida kuumutatakse bakterite hävitamiseks. Ja nii kuuluvad toorpiimajuustud iseseisvasse juustusorti, millel on mitmekesisem ja intensiivsem maitse. See võib erineda olenevalt koristamise hooajast, vananemistingimustest jne. Millised on kõige kuulsamad? Roquefort, Comte, Brie de Meaux, Pitchfork Cheddar, Parmigiano Reggiano, kui nimetada vaid mõnda.
0 comments
Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.